POČELO EVROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU: Crnogorcima pripala drama, Italija ubedljiva

Tanjug

04. 01. 2024. u 20:34

VATERPOLISTI Crne Gore pobedili su ovog četvrtka u Dubrovniku posle boljeg izvođenja peteraca selekciju Francuske ukupnim rezultatom 20:19 u meču prvog kola grupe A na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

ПОЧЕЛО ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У ВАТЕРПОЛУ: Црногорцима припала драма, Италија убедљива

FOTO: Profimedia

Utakkica je posle 32 minuta završena bez pobednika, 10:10 i rešena je u desetoj penal seriji, pošto Francuz Igo Kruzija nije iskoristio peterac, dok je za Crnu Goru siguran bio Aleksa Ukropina.

Najefikasniji u selekciji Crne Gore bio je Dušan Matković sa tri gola. U reprezentaciji Francuske najbolji je bio Tomas Verno sa četiri pogotka.

U drugom meču prvog kola grupe A, večeras će igrati Španija i Hrvatska.

Selekcija Italije je u prvom kolu grupe B u Zagrebu savladala Gruziju rezultatom 22:5. Najefikasniji u selekciji Italije bio je Andrea Fondeli, koji je postigao pet golova. Najbolji u poraženoj selekciji sa dva gola bio je Stefan Pješivac.

U drugom meču prvog kola grupe B, večeras će se sastati Mađarska i Grčka.

Podsetimo, Srbija prvi meč kontinentalnom takmičenju igra u petak od 17 sati protiv Izraela. Naša selekcija nalazi se u grupi C gde su još Nemačka i Malta.

BONUS VIDEO: NAVIJAČI ZVEZDE PODIGLI ŠALOVE: Još jedna koreografija na "Marakani"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti