NEVIĐEN SKANDAL: Niko ne može da veruje šta je Novak Đoković doživeo u Australiji

Novosti online

03. 01. 2024. u 18:17

NOVAK Đoković je posle 43 uzastopne pobede u Australiji - tamo izgubio. Nije to planirao, svakako, ali nije mogao ni da veruje šta ga je snašlo tokom ovog "australijskog" takmičarskog nastupa.

НЕВИЂЕН СКАНДАЛ: Нико не може да верује шта је Новак Ђоковић доживео у Аустралији

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Novak Đoković je izgubio od Aleksa de Minora u Pertu, gde je, nedugo zatim, teniska reprezentacija Srbije eliminisana sa Junajted kupa.

Đokovića je u Pertu ovih dana prilično mučio zglob ruke kojom drži reket, a iako on sam nije želeo da umanjuje zasluge De Minora u pomenutom meču, jedan skandal prilično je uzdrmao "beli sport".

Naime, Noletu nije bilo dozvoljeno da, iako povređen, zatraži klasičan medicinski tajmaut, niti je dežurni fizioterapeut smeo da mu pomogne, iako je srpski bio u bolovima.

Kada je De Minor napravio brejk i došao u priliku da servira za osvajanje prvog seta, Đoković je zatražio od dežurnog lekara da mu se ukaže pomoć.

"Novosti" vam prenose kako se od tog časa odvijala komunikacija pokraj terena.

Povređeni Novak Đoković tokom Junajted kupa 2024 u Pertu / FOTO: Tanjug/AP

- Ne, to nije moguće - rekao mu je doktor.

- O čemu Vi pričate? To je povreda koju ste mi juče tretirali! - rekao je iznenađeni Novak.

Kada je čuo da je "nemoguće tražiti medicinski tajmaut zbog iste stvari dva dana u nizu", Đoković nije krio zapanjenost:

- Dakle, logika je da ako se neka povreda pogorša sutradan, nećete da je tretirate jer je ona "od juče"?!

Novakova ubeđivanja da to uošte nije normalno - nisu urodila plodom. Izgovorio je u odbranu zdrave logike još ovo:

- Ja sam Vam rekao pre meča da se situacija popravila (u odnosu na juče), ali što više igram, sve je gore. To sam Vam upravo rekao.

Uzalud je sve bilo. Skandal je upotpunila činjenica da je selektor Srbije, Viktor Troicki, na kraju masirao Đokovićev zglob...

... De Minor je, naravno, "odserivrao" osvajanje seta, a potom "uzeo" i drugi i pobedio.

Kada igra Novak Đoković?

Podsetimo, posle Junajted kupa u Pertu, Đoković se, sa teniskom elitom, seli u Melburn gde će od 14. januara na Australijan openu braniti titulu, odnosno pokušaće da dođe do svog 11. trofeja na prvom velikom turniru u sezoni, a 25. kada se radi o grend slem peharima.

Ako vas tenis zanima, i to ne samo Novak Đoković, povratnik Rafael Nadal ili supertalentovani Karlos Alkaraz, već i ostali - pratite "beli sport" svakodnevno na sportskim stranicama "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: ODMAH POSLE NOLETOVOG PORAZA: Vidite šta je selektor Srbije uradio na mreži

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)