SVET GLEDA I NE VERUJE: Konor Mekgregor se kandiduje za predsednika države, Ilon Mask mu podrška!

Novosti online

05. 12. 2023. u 15:26

Ultimejt fajt šampionat (UFC) iznedrio je nekoliko asova borilačkih veština za koje je čuo čitav svet, a Irac Konor Mekgregor je svakako jedan od njih. Sada se sprema za novi pohod na pobedu, ali van oktagona: na predsedničkim izborima.

СВЕТ ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Конор Мекгрегор се кандидује за председника државе, Илон Маск му подршка!

Foto: AP

Naime, 35-godišnji borac, koji je je učestvovao u 28 MMA borbi, ostvarivši 22 pobede, od čega 19 nokautom, najavio je da bi mogao da se kandiduje za predsednika Republike Irske.

Ti izbori su 2025. godine i nije dovoljna samo želja pojedinca ili prikupljena podrška manjeg broja birača, već i da ga ili podrži 20 članova parlamenta, ili četiri predstavnika regionalne vlasti.

Ipak, sama činjenica da je Mekgregor objavio da je zainteresovan, izazvala je ogroman broj reakcija, pa i jednog od najbogatijih ljudi na svetu - Ilona Maska.

Upravo je na Maskovoj mreži "Iks", donedavnom "Tviteru", čuveni Irac poručio:

- Moja potencijalna konkurencija ako se kandidujem: Geri, 78 godina. Berti, 75. Enda, 74. Svaki od njih sa neraskidivim vezama sa svojom partijskom politikom. Bez obzira na to šta oseća javnost van njihovih partija. Ove stranke vladaju sobom, umesto da vladaju narodom. Oni ili... ja, 35-godišnjak. Mlad, aktivan, strastven, svež u ovoj igri. Slušam. Podržavam. Prilagođavam se. Nemam pripadnost/pristrasnost/favorizovanje prema bilo kojoj stranci. Oni bi istinski bili pozvani na odgovornost u vezi sa onim što javnost trenutno oseća. Čak bih sve to stavio na glasanje. Glasalo bi se svake nedelje. Mogu i da finansiram. Ne bih bio ja kao ja na vlasti kao predsednik, narode Irske. Bili bismo zajedno, ja i ti - napisao je Mekgregor.

Ilon Mask je na to dodao:

- Mislim da bi mogao da ih sve zajedno dobiješ. Jednom rukom. Nije fer. 

Podsetimo, u julu 2021. Mekgregor je doživeo prelom noge u trećem okršaju s Amerikancem Dastinom Poarejom, na turniru UFC 264 i od tada se nije borio. U ultimejt fajtu je bio šampion u dve kategorije, lakoj i poluteškoj.

BONUS VIDEO: Sudija morao da uspava MMA borca

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)