HRABRO NA RUMUNKE: Rukometašice spremne da u drugom kolu Svetskog prvenstva u Herningu iznenade favorita

S. K.

03. 12. 2023. u 05:00

"OTPISANE" umalo nisu šokirale Dankinje. Rukometašice su na startu 26. SP u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj pokazale da imaju kvalitet i snagu da se nadigravaju sa najjačim selekcijama. I moraju da prebole poraz (21:25), jer ih već u nedelju od 18 časova u drugom kolu očekuje duel sa sjajnom Rumunijom, koja je pregazila nejaki Čile sa 44:19.

ХРАБРО НА РУМУНКЕ: Рукометашице спремне да у другом колу Светског првенства у Хернингу изненаде фаворита

FOTO: RSS

- Još smo pod utiskom poslednjih deset minuta protiv Danske i zbog toga smo loše spavali. Šteta što u tim trenucima nismo bili fokusirani kao do 50. minuta, što nam je falila i energija na kraju. Ali, nemamo vremena da žalimo, već moramo maksimalno da se skoncetrišemo na Rumunke - kaže za sajt RSS selektor Srbije Uroš Bregar.

Devojke su oduševile protiv Dankinja. Od prvog do 52.minuta su kontrolisale utakmice, vodile i sa tri gola razlike. Ali, domaće igračice su u finišu uspele da opravdaju ulogu favorita i uz dosta sreće upišu prve bodove. Rumunke su se pak poigravale sa nejakim Čileankama.

- Videli smo i pre šampionata da su Rumunke u dobroj formi. Većina igračima igra za ĆSM i Rapid iz Bukurešta. Imaju veliki kvalitet, a u tim se polako vraća jedna od najboljih igračica sveta Kristina Neagu. Od devojaka zahtevam samo da ponove partiju iz meča sa Danskom. Da igraju bez straha, sa puno volje, želje i karaktera i da pokušamo da ponovimo ono što smo uradili protiv Dankinja - naglašava Bregar.

Jovana Jovović je blistala protiv Dankinja. Zadavala im je puno problema, u nastavku su je ponekad čuvale i po dve igračice.

- Možemo da budemo samo ponosne. Mislim da smo i mi verovale u podvig. Nije bilo lako igrati pred 12.000 glasnih Danaca, ali to nam je dalo dodatnu energiju, motiv. Lepo je bilo videti ih da se stresiraju, nerviraju. Na kraju napravile smo glupe greške, što zbog naše mladost, neiskustva. Krećem od sebe, možda sam napravila dve greške u ključnim situacijama, koje nisam pravila 55 minuta - ističe Jovovićeva.

Sjajna igra donela je neophodno samopuzdanje našoj podmlađenoj selekciji.

- Ovo nam je donelo dodatnu energiju, motiv, sigurnost. Pokazale smo sebi da ovo nije naš maksimum, da sigurno možemo da igramo sa svakom selekcijom na SP. Već mislimo na Rumunke. Nadam se da će da bude naš dan, da ćemo sve da damo naš maksimum, kao i protiv Danske, i da probamo da napravimo neki rezultat na SP - nada se Jovana.

Janjušević: Šansa u čvrstoj odbrani

SJAJNI bek Anđela Janjušević je uzdanica Rapida iz Bukurešta i odlično poznaje Rumunke:

- Mislim da nas očekuje jedna teška utakmica, zato što je naš prvi susret bio iscrpljujuć, dok su one imale lakši zadatak. Imaju dobru ekipu, a mi našu šansu trebalo bi da tražimo u čvrstoj odbrani i poštovanju taktike u napadu. Rumunke su poznate po tome da igraju još čvršće i "prljavije" nego što je to slučaj sa Danskom, tako će ovo biti još jedna utakmica za potući se na terenu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona