AU, KAKAV ZAVRŠETAK SEZONE: Maks Ferštapen završio gotovo savršenu sezonu

Novosti online

26. 11. 2023. u 16:39

Vozač Red Bula Holanđanin Maks Ferstapen pobedio je danas u poslednjoj trci sezone u šampionatu Formule jedan za Veliku nagradu Abu Dabija.

АУ, КАКАВ ЗАВРШЕТАК СЕЗОНЕ: Макс Ферштапен завршио готово савршену сезону

FOTO: Tanjug/AP

Ferstapen je u Abu Dabiju stigao do rekordne, 19. pobede u sezoni, a 54. u karijeri. On je postao prvi vozač u istoriji koji je vodio u 1.000 krugova u trkama.

Holanđanin je danas ostvario vreme od 1:27:02.624. Drugo mesto zauzeo je Šarl Lekler iz Ferarija, koji je za pobednikom kasnio skoro 18 sekundi. Treća pozicija je pripala vozaču Mercedesa Britancu Džordžu Raselu, pošto je Meksikanac Serhio Peres iz Red Bula zbog kazne od pet sekundi trku završio na četvrtom mestu.

Petu poziciju osvojio je vozač Meklarena Lando Noriu, dok je šesto mesto pripalo njegovom timskom kolegi Oskaru Pjastriju. Bodove su još osvojili Fernando Alonso iz Aston Martina, vozač Alfa Taurija Juki Cunoda, Luis Hamilton iz Mercedesa i Lens Strol iz Aston Martina.

Ferstapen je još ranije obezbedio treću uzastopnu titulu u šampionatu F1. On je sezonu završio na prvom mestu sa 575 bodova, dok je Perez drugi sa 285. Treća pozicija pripala je Hamiltonu sa 234.

Prvo mesto u generalnom plasmanu konstruktora odbranio je Red Bul sa 860 bodova, dok je Mercedes drugi sa 409. Ferari je treći sa 406 poena.

Naredna sezona F1 počinje drugog marta 2024. godine trkom za Veliku nagradu Bahreina.

BONUS VIDEO: Ivana Vuleta nakon svetskog zlata

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:00

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave