PORAZ NA RASTANKU: Rukometašice u poslednjem kolu turnira u Santanderu izgubile od Španije

S. K.

26. 11. 2023. u 16:11

ČASTAN poraz na rastanku. Rukometašice su u poslednjem kolu međunarodnog turnira u Santanderu izgubile od domaćina, Španije sa 24:18 (14:7). Srpkinje su tako osvojile treće mesto, jer su na startu pobedile Argentinu (28:18), a u drugom kolu doživele nokaut od pobednika turnira, Japana - 22:38.

ПОРАЗ НА РАСТАНКУ: Рукометашице у последњем колу турнира у Сантандеру изгубиле од Шпаније

FOTO: RSS

Izabranice Uroša Bregara ostaju još tri dana u Španiji, a 30. novembra se sele u Herning, gde 1. decembra protiv Danske startuju na SP u Norveškoj, Danskoj i Švedskoj.

Naše dame su igrale odlučnije i hrabrije nego protiv Japanke. Međutim, "domaćinsko" suđenje ih je omelo da pruže još jači otpor Špankinjama, koje su u prvih sedam minuta imale čak pet sedmeraca. Srpkinje su se držale do 4:4, kada su se rivalke odlepile i iz minuta u minut povećavale prednost. Radosavljević i drugarice su u napadu napravile i dosta tehničkih grešaka, ali je srećim na golu bila sigurna Marija Čolić. Vodile su Špankinje i sa 23:15, da bi naše u finišu ublažile poraz.

Ekipi će se u Španiji priključiti Tamara Mandić i Dunja Radević, a kući će se vratiti Tijana Simić, koja je na turniru debitovala za Srbiju.

- Jako mi je drago što sam imala priliku da igram za seniorsku selekciju. Protiv Japanki nismo ispoštovale taktičke zamisli trenera, bile smo dekoncetrisana, a protiv Španije smo pokazale da umemo da skupimo redove - rekla je za sajt RSS Simićeva.

SRBIJA: Marija Simić, Radosavljević 6, Veličković, Majkić, Vukajlović, Laništanin 2, Nuković 1, Janjušević 1, Jovović 3, Stamenić, Kubina, Lovrić, Bojičić 1, Tijana Simić, Lazić 1, Milojević 3, Čolić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!