SPREMNA SAM DA BUDEM LIDER: Jovana Jovović presrećna što se vratila u rukometnu reprezentaciju Srbije

S. K.

09. 10. 2023. u 12:05

PRVI ispiti za podmlađenu Srbiju. Rukometašice u sredu (18.00) u Zrenjaninu u prvom kolu grupe 6 protiv Bugarske počinju borbu za odlazak na EP 2024. u Mađarskoj, Austriji i Švajcarskoj. Srpkinje u nedelju (16.30) u Ankari igraju sa Turskom, a najjači rival u grupi je Crna Gora.

СПРЕМНА САМ ДА БУДЕМ ЛИДЕР: Јована Јововић пресрећна што се вратила у рукометну репрезентацију Србије

foto rukometni savez srbija

Selektor Uroš Bregar posle godinu i po dana može da računa na jednu od naših najtalentovanijih rukometašica Jovanu Jovović, koja je zbog problema sa slepim crevom i operacije lakta propustila EP i baraž mečeve za SP od 29. novembra do 17. decembra u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

- Iako deluje da se odužilo, taj period je nekako i brzo prošao. Lep je osećaj vratiti se i ponovo biti sa ovim sjajnim devojkama - ističe za sajt RSS Jovana Jovović.

Dueli u kvalifikacijama za EP biće i pripremni za SP. Posle odlaska legendarnih rukometašica, od Jovane se očekuje da bude predvodnik podmlađene selekcije.

- Čeka me totalno drugačija uloga. Do sada sam uvek bila iza starijih igračica, ali sada će mi to iskustvo biti od velike koristi. Mnogo mi znači što sam učila od Jovane Stojiljković i Jovane Kovačević. Smatram da mogu posle povrede da odreagujem kako treba, da pomognem svojim saigračicama u bilo kojoj ulozi koja od mene bude tražena - naglašava Jovovićeva.

Od dolaska Uroša Bregara na kormilo reprezentacije najiskusnije su se povukle, tako da je sada teret na mladim igračicama.

- Skroz smo nova ekipa, puno mladih igračica, ali polazim od sebe, želim da malim stvarima pomognem svima, pa da kroz neke godine budem zaista ono što se smatra liderom. To mi je i san odmalena, takmičarski sam nastrojena i bez obzira na to što se od nas gotovo ništa ne očekuje, ja imam najviša očekivanja i tako je bilo i u mlađim selekcijama. Nosila sam tu odgovornost na svojim ramenima uvek i to mi ne predstavlja problem. Za četiri-pet godina koliko sam ovde shvatila sam kolika je odgovornost nositi dres sa nacionalnim grbom i to želim da prenesem dalje. Mediteranske igre su nam donele jednu pozitivnu polaznu tačku. Znam šta selektor očekuje, kakva je kultura van terena i želim da budem uzor sa svih aspekata - podvlači Jovovićeva.

Jedva čekam SP

JOVANA Jovović ističe da jedva čeka da počne Svetsko prvenstvo:

- Ne znam kako je kod drugih devojaka, ali ja sam jako uzbuđena. Sedam godina igram u Mađarskoj, ali kada sam sa reprezentacijom ja sam kod kuće. Nemamo nikakav pritisak, ali uvek ekipe koje tako odlaze na velika prvenstva naprave nešto, neki iskorak. Verujem u ovaj mladi tim i verujem da narednih deset godina možemo da trajemo kao ekipa i da se razvijamo kroz takmičenja - ističe bek Srbije.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)