"ORLOVI" ŽELE KAO DEVOJKE: Odbojkaši će pokušati da se pridruže odbojkašicama na LOI u Parizu

S. K.

29. 09. 2023. u 13:58

JEDNI druge su uvek inspirisali. Sada odbojkaši žele da se ugledaju na devojke i da već u Tokiju na kvalifikacionom turniru grupe B izbore plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Nekadašnji olimpijski pobednici sutra (6.00) protiv Turske počinju borbu za Pariz, a već u nedelju (6.00) ih očekuje duel sa Tunisom.

ОРЛОВИ ЖЕЛЕ КАО ДЕВОЈКЕ: Одбојкаши ће покушати да се придруже одбојкашицама на ЛОИ у Паризу

Foto OSS

Prve dve selekcija izboriće francusku vizu. Osim Turske i Tunisa, Srbima su rivali Egipat, Finska, Japan, SAD i Slovenija. "Orlovi" su deveti na svetskoj listi, ispred njih su Amerikanci, Japanci i Slovenci, što znači da su četvrti favoriti.

Međutim, lista je jedno, a sasvim nešto drugo igra na terenu. Naši su na EP, naročito u četvrtfinalu protiv Poljske pokazali da mogu da se nadigravaju sa najjačim selekcija sveta. Kapiten Uroš Kovačević se oporavio i moći će da pomogne saigračima da ostvare želju generacije i da se posle 12 godina nađu na najvećem sportskom takmičenju.

Međutim, postoji i još jedna šansa, da se na osnovu plasmana na FIVB rang-listi izbori Pariz. Zbog toga je svaki meč važan, jer nekad poraz odnosi više bodova, nego što pobeda može da donese.

- Raspoloženje u ekipi je super. Posle tri, četiri dana privikli smo se na vremensku razliku, što se najbolji vidi na treninzima. Svi smo spremni, imamo velika očekivanja. Tursku je respektabilan protivnik i moramo da dokažemo na terenu da smo bolji - kaže za sajt OSS kapiten Uroš Kovačević.

Selektor Igor Kolaković na osnovu prikazanog na treninzima zaključuje da je ekipa spremna za velike izazove koje je čekaju do 8. oktobra.

- Bio je dobar potez što smo došli sedam dana ranije. Imali smo vremena da se adaptiramo i doradimo neke stvari kako bismo turnir dočekali spremni. Na otvaranju igramo sa Turskom, znamo da će biti težak meč. Osetili smo uoči EP njihovu snagu u prijateljskim mečevima. Važno je i što mogu da računam na svih 14 igrača, što imam dilemu koga prvog poslati na teren. To nam je značajno, jer ćemo moći da raspodelimo snage za sve protivnike - ističe Kolaković.

Petar Krsmanović podvlači i da se ekipa privikava na dvoranu u kojoj će igrati mečeve odluke:

- Juče smo prvi put ovde trenirali. Raspoloženi smo, pod punim nabojem, želimo što pre da turnir počne.

Dražen Luburić veruje da je ekipa spremna za veliku borbu u Tokiju:

- Za ovaj turnir smo se spremali celo leto, Liga nacija i čak EP bili su podređeni kvalifikacijama. Stručni štab je tempirao formu za Tokio, mislim da ne treba da brinemo i da igramo kao što smo igrale ove godine.

Ambasadorka poželela sreću

AMBASADORKA Srbije u Japanu Aleksandra Kovač je u prostorijama Ambasade u Tokiju priredila prijem za odbojkaše i poželela im je sreću na kvalifikacionom turniru.

Ambasadorki Kovač je kapiten Uroš Kovačević poklonio dres reprezentacije, a tim menadžer Igor Jagličić majicu Srbije sa potpisima svih igrača i članova stručnog štaba.

RASPORED

GRUPA B (Tokio), danas: Sloveniija - Tunis jutros, Srbija - Turska jutros, SAD - Egipat (9.00), Japan - Finska (12.25). Drugo kolo, sutra: Slovenija - Turska (3.00), Srbija - Tunis (6.00), SAD - Finska (9.00), Japan - Egipat (12.25).

Grupa C (Ksijen), sutra: Argentina - Meksiko (4.00), Holandija - Kanada (7.00), Poljska - Belgija (10.00), Kina - Bugarska (13.30). Grupa A (Rio de Žaneiro), sutra: Brazil - Katar (15.00), Italija - Češka (18.30), Iran - Nemačka (22.00), Kuba - Ukrajina (1.30).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)