ZLATNE MEDALJE SU VEĆ ZABORAVLJENE: Selektor odbojkaša Poljske Nikola Grbić ovo smatra bitnijim

Novosti online

28. 09. 2023. u 14:36

NIKOLA Grbić je dosledan sebi. Nikad nije živeo od prošlosti i zbog toga ne čudi što uoči starta odbojkaša Poljske na kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Parizu, koji se igra od 30. septembra do 8. oktobra u kineskom Ksijenu, ističe da su trijumf u Ligi naciji i zlato na Evropskom prvenstvu - prošlost. A za dva mesta koja vode u francusku prestonicu prvak Starog kontinenta boriće se sa Belgijom, Bugarskom, Argentinom, Meksikom, Holandijom, Kanadom i Kinom.

ЗЛАТНЕ МЕДАЉЕ СУ ВЕЋ ЗАБОРАВЉЕНЕ: Селектор одбојкаша Пољске Никола Грбић ово сматра битнијим

FOTO: FIVB

- Potpuno sam svestan koliko je ovaj turnir važan za nas. Sada smo na prvom mestu na FIVB rang-listi, ali to ništa ne znači. Ako iz nekog razloga ne prođemo na Olimpijske igre, to znači da smo izgubili dva meča. A to znači veliki gubitak bodova na listi - objasnio je za poljske medije Nikola Grbić ozbiljnost kvalifikacionog turnira.

Legenda srpske i svetske odbojke ističe da je ulog veliki, da su morali da zaborave na sve što su uradili ovog leta.

- Moramo da igramo našu najbolju odbojku i ako se to desi, nije bitno ko je na drugoj strani. Najveći rival smo mi sami sebe, a ne ekipa sa druge strane mreže. Zlatne medalje koje smo osvojili ovog leta za mene su prošlost. Sada je pred nama najvažniji turnir ove sezone. I neverovatno je važno da izvadimo već sada olimpijsku vizu - podvukao je Grbić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)