JAKŠIĆ ŠEST IZ ŠEST: Vaterpolisti Novog Beograda na startu Lige šampiona torpedovali Steauu

S. K.

26. 09. 2023. u 21:45

MOĆNO od starta. Vaterpolisti Novog Beograda su u prvom kolu grupe A lige šampiona igrali iz sve snage i torpedovali su nejaku bukureštansku Steauu – 19:7 (6:2, 5:2, 3:3, 5:0). Puleni Živka Gocića u drugom kolu, 6.oktobra gostuju italijanskoj Breši, koja je posle peteraca savladala domaći Sabadelj sa 10:9, u regularnom toku bilo je 5:5.

ЈАКШИЋ ШЕСТ ИЗ ШЕСТ: Ватерполисти Новог Београда на старту Лиге шампиона торпедовали Стеауу

FOTO: AP

Najraspoloženiji u redovima šampiona Srbije bio je kapiten „delfina“  Nikola Jakšić, koji je šest puta zatresao mrežu Rumuna i to iz svih šest pokušaja. Sjajni bek odlično se snalazio na različitim pozicijama i bio je nezadrživ za igrače Steaue.

Gosti su poveli golom Vuškovića, ali su Martinović, Granados i Jakšić brzo preokrenuli na 3:1 i nametnuli ritam koji odgovara domaćinu. Srpski šampion je polako pojačavao gas, uvećavao prednost i već posle prve četvrtine rešio pitanje pobednika. Prvo poluvreme je ličilo i na šuterski trening.

U trećoj četvrtini domaćin je malo smanjio gas, ali je zato u poslednjoj „zategao“ odbranu, ukrotio napadače Steaue, a u napadu nemilosrdno punio mrežu protivnika.

NOVI BEOGRAD - STEAUA 19:7

BAZEN: „Vlaho Orlić“. Gledalaca: 500. Sudije: Dervju (Francuska) i Vasileiu (Grčka). Igrač više: Novi Beograd 7 (4), Steaua 7 (3). Peterci: Novi Beograd 2 (1).

NOVI BEOGRAD: Dobožanov (2 odbrane), Martinović 3, Skumpakis, Granados 4, Ćuk 2, Ćetković, Drašović, Jakšić 6, Perković, Filipović 2 (1), Lukić 1, Vlahopulos 1, De Mikelis (5 odbrana).

STEAUA: Tic (6 odbrana), Vušković 2, Đorđesku 2, Fulea, Bota 2, Neantu 1, Tepelus, Antipa, Dinka, Oanta, Judean, Đonta, Dragušin ( 4 odbrane).

Četvrtine: 6:2, 5:2, 3:3, 5:0.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)