SVAKI MEČ - FINALE: Miran Kujundžić veruje da odbojkaši Srbije u Tokiju mogu da izbore Olimpijske igre "Pariz 2024"

S. Krstović

23. 09. 2023. u 19:51

ODBOJKAŠI godinama sanjaju odlazak na Olimpijske igre. Nisu uspeli da izbore Rio 2016, okliznuli su se i za Tokio 2020, sada se nadaju da će treći pokušaj da im se posreći. "Orlovi" su otputovali u japansku prestonicu, gde će se na kvalifikacionom turniru od 30. septembra do 8. oktobra sa Turskom, Tunisom, Egiptom, Finskom, Japanom, SAD i Slovenijom boriti za dva mesta koja vode u Pariz 2024.

СВАКИ МЕЧ - ФИНАЛЕ: Миран Кујунџић верује да одбојкаши Србије у Токију могу да изборе Олимпијске игре Париз 2024

foto fivb

- To je turnir za koji se najviše spremamo od maja. Nama je ovog leta primaran cilj odlazak na Olimpijske igre. Grupa je baš jaka, kao da je reč o mini SP, tako da se nadam da ćemo da budemo zdravi i da ćemo bolje igrati nego na EP, kako bismo se našli među dve ekipe koje će izvaditi kartu za Pariz - priča za "Novosti" primač Miran Kujundžić.

Nova zvezda Galatasaraja priznaje da je za "orlove" svaka utakmica u Tokiju finalna.

- Upravo tako, jer bi svaki poraz značio i korak dalje od Pariza. Znamo i da imamo i drugu šansu, da na Igre odemo na osnovu plasmana na rang listi. Zato je svaka utakmica do Olimpijade bitna i zbog bodova koje donosi na rang listi. Naučili smo ovog leta i da svaku šansu moramo da iskoristimo, jer će nas u suprotnom protivnik kazniti - ističe Kujundžić.

Srbija je na EP, gde je ispala u četvrtfinalu od šampiona Poljske (1:3) pokazala da može sa svakom ekipom da se nadigrava.

- Nismo imali sreće u žrebu, jer smo prvo u grupi bili sa Italijom, koja je šampionat završila kao druga i ukrštali se sa grupom gde je bila Poljska. Mislim da smo Poljake namučili najviše od svih, žalimo za propuštenom šansom. Ali, tako je kako je, moramo da zaboravimo EP, da dignemo glavu i da se za ovo takmičenje što bolje spremimo i da uz pomoć kapiten Uroša Kovačevića ostvarimo naše želje. Spremni da hrabro uđemo u svaki meč - ističe Kujundžić.

Svestan je Miran i da ih očekuje paklen ritam, jer će za devet dana odigrati sedam utakmica.

- Raspored je mnogo zgusnut i zbog važnosti turnira neophodan nam je svaki igrač - primećuje Kujundžić.

Miran je eksplodirao ovog leta, postao je važan šraf u reprezentaciji...

- Drago mi je što mi selektor veruje, što ukazuje prilike, a ja se trudim da igram što bolje iz utakmice u utakmicu. Nekad je to bolje, nekad lošije, nije lako celo držati nivo, ali sve je lakše kada imam dobre saigrače uz sebe i dobru atmosferu - kaže Kujundžić.

Debitovao kod Grbića

MIRAN Kujundžić je ponikao u subotičkom Spartaku, iz kojeg je sa 17 godina prešao u Vojvodinu. Posle pet godine otisnuo se u Francusku, pa u Poljsku. U novoj sezoni nosiće dres Galatasaraja.

- Pre šest godina prve mečeve za reprezentaciju odigrao sam u Svetskoj ligi. Tada je selektor bio Nikola Grbić. Ali, dugo sam morao da se borim sa konkurencijom da bih dobio pravu šansu - kaže Kujundžić.

Možemo da igramo sa svima

MLADI igrači su ovog leta dobili neočekivano šansu i Kujundžić smatra da su svi pokazali da Srbija ne mora da brine za budućnost:

- Dosta igrača je dobilo ozbiljnu šansu. Bilo je dosta skeptika, dosta ljudi to osporavaju, ali igrama u Ligi nacija i na EP smo pokazali da možemo da se nosimo sa jačim selekcija. A to nam mnogo znači.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori