VELIKI KORAK KA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Odbojkašice Srbije razbile Holandiju i stigle blizu konačnog cilja

Novosti online

23. 09. 2023. u 11:19

ODBOJKAŠICE Srbije ostvarile su važnu pobedu protiv Holandije sa 3:0 (25:19, 25:16, 25:20) i došle su na korak od plasmana na Olimpijske igre koje će se 2024. godine održati u Parizu.

ВЕЛИКИ КОРАК КА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА: Одбојкашице Србије разбиле Холандију и стигле близу коначног циља

FOTO: OSS

Naše devojke su bile svesne važnosti meča i tako su mu pristupile. Od starta su krenule snažno statviši do znanja rivalkama da nemaju šta da traže na ovom susretu.

Koliko je Srbija bila dominantna najbolje se vidi po tome da su Holanđanke samo u trećem periodu meča stigle do 20 poena u setu. Ipak, trener ove selekcije se predao na kraju drugog segmenta, pa su treći odigrale rezervistkinje, koju su želele da se pokažu u što boljem svetlu. To su uspele, ali ne u dovoljnoj meri da ugroze sjajnu našu reprezentaciju.

Izabranice Đovanija Gvidetija se posle ove pobede za Olimpijske igre bore sa Dominikankskom Republikom i Kinom, dok Holandija i Kanada ne mogu da iz ugroze. Dve najbolje plasirane selekcije obzbediće učešće na najvećoj sportskoj smotri.

Srbija bi već danas mogla da postane učesnik takmičenja u Parizu. Da bi se to desilo potrebno je da Dominikanska Republika pobedi azijsku selekciju sa 3:0 ili 3:1.

U trijumfu protiv Holandije najviše se istakla Tijana Bošković sa 20 poena i još jednom je pokazala da je praktično nezaustavljiva.

Naša reprezentacija se u poslednjem meču, koji bi mogao da bude krucijalan za plasman na Olimpijske igre sastaje sa Kinom sastaje u nedelju od 13.30.

Srbija je trenutno na učinku 5-1, Dominikanska Republika ima 4-1, dok je Kina na 3-2.

BONUS VIDEO: Sjajna atmosfera na dočeku košarkaša i Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)