NAŠ CILJ JE PUT U PARIZ: Odbojkašice u subotu (4.00) u Ningbou protiv Meksika startuju u kvalifikacijama za LOI

S. K.

14. 09. 2023. u 10:58

ODBOJKAŠICE bruse formu za start na kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Parizu 2024, koji će se od 16. do 24. septembra odigrati u kineskom gradu Ningbou. Srpkinje poštuju sve rivalke, a trenutno su najviše skoncentrisane na Meksikanke, s kojima u subotu (4.00 po našem vremenu) otvaraju turnir. Podsetimo, prve dve selekcije sa turnira izvadiće francusku vizu.

НАШ ЦИЉ ЈЕ ПУТ У ПАРИЗ: Одбојкашице у суботу (4.00) у Нингбоу против Мексика стартују у квалификацијама за ЛОИ

Mina Popović Foto N. Skenderija

Devojkama je i ovo leto izuzetno naporno. Samo dve nedelje po završetku EP, na kojem su osvojile srebro, počeće borbu za odlazak u Pariz.

- Mislim da smo već navikle, jer se čovek koliko god je moguće navikne na tako nešto. Taj gust raspored i mnogo utakmica u kratkom vremenskom periodu nije nešto preterano novo za nas. Sigurno da je teško završiti jedno takmičenje i posle nekoliko dana biti na sledećem i igrati na maksimumu, kao što bismo želeli. Naravno da smo ovde sa jasnim ciljem, znamo šta nam je zadatak i došle smo da to da uradimo - ističe blokerka Mina Popović.

Ovog leta nisu jedino igrale sa Meksikankama. Kanada i Dominkanska Republika su ih iznenadile u Ligi nacija, ali su zato bile bolje od Kine, a na EP su savladale Ukrajinu, Češku i Holandiju.

- Ekipe su ozbiljne, nema lakih protivnika. Eventualno Meksiko, ali i one mogu da iznenade. Nije lak zadatak. Videćemo, imale smo priliku da igramo protiv Češke i Holandije na Evropskom prvenstvu, uverile se da su odlični protivnici, tako da ćemo morati i naš deo zadatka da uradimo kako treba - naglašava Mina, uz opasku da su se adaptirale na Kinu i da se nada da će im najmnogoljudnija zemlja i ovog puta biti srećna.

Za razliku od Mine, Hena Kurtagić pravi prve korake u seniorskoj selekciji.

- Veliki je ulog i velika odgovornost za sve nas. I drugo mesto nas vodi u Pariz, ali cilj nam je da dobijemo sve utakmice, nećemo se opuštati. Mislim da samo našom igrom možemo doći do željenog rezultata i da nas nijedna ekipa ne može zaustaviti - kaže Kurtagićeva.

Sve devojke ohrabruje dolazak Maje Ognjenović, a u timu će biti i Slađana Mirković ili Ana Jakšić, jer je druga dizačica Bojana Drča morala da otkaže put u Kinu.

- Maja je, srećom, uz nas. Ali novi dizači nisu prvi put sa nama, imamo mnogo poverenja u njih, jer imaju mnogo iskustva - naglašava Hena. 

Hena: Sada smo mnogo jače

ZA razliku od EP, gde su bile druge, u Ligi nacija nisu stigle do završnog turnira.

- U Ligi nacija nismo bile kompletne, igrale smo prva dva vikenda bez Maje Ognjenović i Tijane Bošković. Mislim da će ovog puta biti lakše, pošto su dve najbolje igračice sa nama. Očekujem uspešan rezultat - optimista je Hena Kurtagić, koja je ponosna na svoja prva dva poena za Srbiju na EP.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)