NIKO NAM NE MOŽE NIŠTA: Bianka Buša smatra da kada odbojkašice dođu do svoje igre, da su nepobedive

Novosti online

24. 08. 2023. u 13:22

PAMTE se samo pobede. Odbojkašice igraju onoliko dobro koliko je potrebno da dominiraju grupom A na Evropskom prvenstvu u Belgiji, Italiji, Nemačkoj i Estoniji. Svetske prvakinje su sinoć u Gentu poklonile prvi set Mađarskoj, a potom pokazale svoju moć - 3:1 (21:25, 25:12, 25:14, 25:15). Srpkinje će večeras (20.00) posle duela sa Belgijom saznati da li su ostale prve u svojoj grupi i s kojom ekipom iz grupe C će se sastati u osmini finala.

НИКО НАМ НЕ МОЖЕ НИШТА: Бианка Буша сматра да када одбојкашице дођу до своје игре, да су непобедиве

Foto: N.Paraušić

Maja Ognjenović i drugarice posle večerašnjeg duela Poljska - Ukrajina (17.00) tačno će znati šta im je potrebno da sačuvaju prvo mesto. Ukoliko Poljakinje slave sa 3:0 ili 3:1, moraju da osvoje makar dva seta. Ali ako Ukrajina "otkine" bod belo-crvenima, onda će i pre duela sa Belgijankama osvojiti prvo mesto, koje donosi nešto lakši put do polufinala. Ali jasno je da zlatne devojke nikad ne kalkulišu.

- Kao i protiv Poljske nekako smo nervozno počele meč sa Mađarskom. Posle smo došle do svoje igre, a tada nam ne može niko ništa. Srećna sam što smo ostvarile još jednu važnu pobedu. Moram da naglasim da mi nijednu selekciju ne potcenjujuemo, ali je evidentno da svi igraju maksimalno protiv nas - primetila je za sajt OSS primač Bianka Buša.

Duel sa Mađarskom posebno će da pamti mlada Hena Kurtagić, koja je odigrala svoje prve minute na evropskim prvenstvima. Uspela je u finišu meča i da osvoji dva poena. Pazarka, koja je ovog leta iz TENT-a prešla u Nant, veliki je talenat, redovno je na šampionatima mlađih selekcija bila najbolji bloker.

- Trema je bila pozitivna, što je i normalno u mojim godinama. Ipak se ovde igra na vrhunskom nivou. Čast je da mogu da branim grb Srbije, da sam sa svetskim prvakinjama. Koliko je teško, toliko je i lako igrati sa najboljim dizačima na svetu, najboljim korektorom, vrhunskim srednjacima i primačima. Moj doprinos je mali, ali znači reprezentaciji puno. Drago mi je i što ću jednog dana moći da vodim Srbiju do vrha. Meni ide slabije napad, ali sam uspela da osvojim dva poena. I adrenalin mi je pomogao da mogu da igram - naglasila je za sajt OSS Hena Kurtagić.

Pušić: Večita smo inspiracija

LIBERO Teodora Pušić je podvukla da je bila vidljiva razlika u kvalitetu:

- Prvi set smo počele malo opuštenije. Znamo i da svaka ekipa protiv nas, pogotovo one slabije igraju mnogo bolje nego protiv ekipa njihovog nivoa. Već krajem prvog seta pokazale smo naš kvalitet, vratile se u meč, nastavile naredna tri seta i završile meč u našu korist.

DEVOJKE su pobedu proslavile uz pesmu "Sportski ples" koji peva trofejna tehničarka Srbije Slađana Mirković, koja ne igra na EP, uz pratnju hora Dečijeg kulturnog centra Beograda i hora "Čarolija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)