ZANIMA NAS SAMO ZLATO: Ana Bjelica ne krije ambicije odbojkašica pred start u Ligi nacija

S. Krstović

27. 05. 2023. u 09:03

OPTIMIZAM zrači iz svakog pogleda, reči Ane Bjelice. Trofejna korektorka veruje da će odbojkašice i ovog leta obradovati naciju, kao i prošlog kada su osvojile svetsko zlato i bronzu u Ligi nacija. Naše dame novi izazovi očekuju već od iduće nedelje, kada na turniru VNL u Antaliji 31. maja startuju protiv SAD. Prvog vikenda očekuju ih i dueli sa Turskom, Poljskom i Kanadom.

ЗАНИМА НАС САМО ЗЛАТО: Ана Бјелица не крије амбиције одбојкашица пред старт у Лиги нација

FOTO: M. Vukadinović

- Uvek idemo na zlato. Istina je da nismo ranije to javno govorile, ali posle uspeha koje smo ostvarile prošle godine sigurno je da smo dokazale same sebi da možemo mnogo i zašto ne bi pokušali ovog puta da osvojimo zlato u Ligi nacija - ističe Bjelica.

Naše devojke ni ove godine u VNL neće startovati u najjačem sastavu. Ekipi će se kasnije priključiti Maja Ognjenović, Tijana Bošković, Jovana Stevanović...

- Prošle godine smo počele sa lakšim turnirom, imale smo priliku da prepoznamo na čemu treba da radimo. Ovog puta to nemamo, od početka nas očekuju jaki rivali. Ali, imamo iskustvo, pokazale smo da možemo da igramo sa svakom ekipom. Naš cilj je da ostvarimo što više pobeda. Ako naša motivacija, energija bude na nivou, mislim da nećemo da imamo problem protiv nijedne ekipe tamo - naglašava Bjelica.

Svetske prvakinje nisu imale mnogo vremena za pripreme, selektor Đovani Gvideti im se priključio tek 23. maja...

- Mislim da je slično bilo i prošle godine. Sada je sezona dugo trajala, tako da smo imali kraće pripreme. Ja sam u sredu odradila prvi trening šest na šest. U svakom slučaju znamo koliko i šta možemo. Sigurno je da će motivacija biti na visokom nivou. U suštini ne razmišljaš protiv koga igraš, jer ima toliko utakmica tako da verujem da neće biti problema.

Na priprema je dosta novih devojaka:

- Kako treniramo u dve grupe, tako da većinu nisam upoznala. Nama je priključena mlada Aleksandra Uzelac. Sigurno je da su talentovane, da pokazuju želju, motiv. Veoma su radne i verujem da će dosta njih postati dobre igračice.

Svesna je Ana da će u ovoj fazi Lige nacije veliki teret pasti na njena leđa:

- Igrom slučaja neke su povređene, neke nisu spremne, tako da ostajem ja uz par mladih igračima. Čekamo Tijani da se priključi, sigurno je da će biti veoma naporno.

Srpkinje će kao svetske prvakinje biti inspiracija svim selekcijama.

- Tačno,ali je dobro što u Antaliji igramo sa dosta dobrih ekipa. Turska je jača za Melisu Vargas, tu su SAD i Poljska. Biće dobrih utakmica, biće borbe, verujem da ćemo uspeti da izborimo F8 Lige nacije - ističe Bjelica.

Gvideti je veliki trener

- Novi selektor Đovani Gvideti je veliki stručnjak, iza sebe ima dosta uspeha, posebno u klupskoj konkurenciji, jako je motivisan, jer mu nedostaju zlata i u konkurenciji reprezentacija. Nadam se da ćemo ispuniti zajednički cilj - ističe Bjelica.

Radujem se Santareliju

NA turniru u Antaliji Srbija će igrati sa Turskom, koju je preuzeo njen bivši selektor Danijele Santareli.

- Biće mi drago da ga vidim. On je sigurno ostavio trag, bio je odličan. Nemam reči kojima bih opisale njegove uspehe i šta je sve napravio u ženskoj odbojci. Sigurno je da se promena osetila. Ali, ne toliko. Sistem je skoro isti, Italijani imaju tu svoju neki taktiku i sigurno sada lakše pratimo Gvidetija nego prošle godine Santarleija, kada je bilo sve sasvim novo.Istina je da nas Santareli poznaje, ali i mi njega - kaže Bjelica.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave