GRCI PREJAKI ZA SRBIJU: Vaterpolisti na turniru Svetskog kupa u Podgorici izgubili od Helena

S. K.

10. 03. 2023. u 21:22

PRVO poluvreme za brigu, drugo za nadu. Vaterpolisti su očajno odigrali prvih 16 minuta protiv Grčke i u trećem kolu kvalifikacionog turnira Svetskog kupa u Podgorici izgubili su od Grčke – 14:16 (2:4, 1:4, 6:5, 5:3). „Delfini“ u subotu (17.30) igraju verovatno odlučujući meč sa domaćinom, Crnom Gorom. Podsetimo, prve tri selekcije plasiraće se na finalni turnir od 29. juna do 1. jula u Los Anđelesu.

ГРЦИ ПРЕЈАКИ ЗА СРБИЈУ: Ватерполисти на турниру Светског купа у Подгорици изгубили од Хелена

FOTO: AP/Tanjug

Odavno takvu lekciju nisu dobili Srbi kao od Grka u prvom poluvremenu. Izabranici Uroša Stevanovića su  zahvaljujući Mandiću bili egal u prva četiri minuta. A onda je usledio potop.

Zatajio je igrač više, ali i igrač manje. Napadači su bili nemoćni 12 minuta, a Heleni su za to vreme napravili seriju 6:0 za 8:2. Mučenje je na kraju prve četvrtine prekinuo Mandić svojim trećim golom – 3:8.

I na početku treće četvrtine naši su delovali nemoćno, a onda su zaigrali za čast. Odbrana je i dalje bila nesigurna,ali proradio je napad, Mandiću se pridružio Strahinja Rašović i polako se smanjivala prednost Helena,koji su nas prvi put pobedili na zvaničnim takmičenjima. Par puta su naši smanjili na minus dva, ali bili su, ipak, daleko od preokreta.

SRBIJA - GRČKA 14:16

BAZEN: „Morača“ u Podgorici. Gledalaca: 400. Sudije: Ohm (Nemačka) i Spiritosanto (SAD). Igrač više: Srbija 11 (6), Grčka 11 (8). Dva igrača: Srbija 1 (1), Grčka 1 (1). Peterci: Grčka 2 (2).

SRBIJA: Mišović, Mandić 4, Strahinja Rašović 5, Ranđelović 1, Lazić, Lukić 2, Drašović, Viktor Rašović, Stanojević, Ubović 1, Janković 1, Vučinić, Mitrović.

GRČKA: Zervedas, Genidunis 3 (1), Skumpakis, Kalogeropulos, Funtulis 3 (1), Gilas 1, Argiropulos 3, Solanakis 1, Kakaris 3, Alafgrakis, Vlahopulos, Corcatos.

PODGORICA

TREĆE kolo grupe B: Španija – Gruzija 20:10, Srbija – Grčka 14:16. Subota: Crna Gora – Srbija (17.30), Grčka – Australija (19.30).

TABELA. Španija 9, Srbija 3, Grčka 3, Crna Gora 3, Gruzija 3, Australija 0 bodova.

ZAGREB

TREĆE kolo grupa A: Mađarska – Italija 8:9, Francuska – SAD 9:12.

Subota: Italija – Hrvatska (18.30), Japan – Mađarska (20.30).

TABELA: Hrvatska 6, Italija 6, SAD 6, Mađarska 3, Japan 0, Francuska 0 bodova.

BONUS VIDEO: JOKIĆEVA „STOTKA“: Koga Srbin juri po broju trpl-dablova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)