RUSIJA OSTALA BEZ ASA: Višestruki šampion sveta ubijen - slučajno? Policija objavila snimak, sada je sve mnogo jasnije

Novosti online

21. 02. 2023. u 15:36

Višestruki svetski džiju-džicu šampion Vidadi Mardanov (36) ubijen je u ponedeljak veče u Dagestanu, javili su ruski mediji, a potom i preneli saopštenje lokalne policije, i prateći snimak, iz kog se vidi da je majstor borilačkih veština, po svoj prilici, slučajno stradao.

РУСИЈА ОСТАЛА БЕЗ АСА: Вишеструки шампион света убијен - случајно? Полиција објавила снимак, сада је све много јасније

Foto: Printscreen/RIA novosti

Početna informacija glasila je da je Mardanov, koji je bio predsednik NFC MMA grepling lige, ubijen je pištoljem oko četiri sata ujutru jer je "izašao iz svoje kuće da bi sa nekim razgovarao, ali su dvojica muškaraca tokom razgovora pucali u njega i pobegli".

Međutim, istina je, izgleda, potpuno drugačije.

Za sve je krivo ponašanje borca Gadžija Navruzova, koji je pred pobedu nad Brazilcem Fernandom Rodirgezom na turniru u Minsku plesao uz mađioničarski šešir i "čarobni štapić".

To ponašanje je, još tada, 17. januara, izazvalo podele u krugovima najvatrenijih pristalica MMA borbi u Dagestanu, pa su se stvorila dva tabora, jedni koji smatraju da je to skroz u redu, te drugi koji su oštro osuđivali "takvu nonšalanciju", odnosno neprimereno ponašanje za jedan sportski duel.

"Došlo je do nekoliko konflikta ovim povodom, a jedan se završio tragično", navodi se u saopštenju dagestanske policije.

U njemu se navodi i sledeće, a odnosi se na smrt Mardanova, koji nije imenovan, ali je upravo zbog njegovog ubistva i došlo do ovog obraćanja policije:

"Tokom masovne tuče između stanovnike Mahačkale i Derbenta, jedan od učesnika konflikta je više puta pucao u tlo iz lovačke puške. Kao rezultat rikošeta, metak je usmrtio na licu mesta 36-godišnjeg žitelja Derbenta. Njegov sugrađanin, star 27 godina, uhapšen je zbog osnovane sumnje da je izvršio ovaj zločin", navodi se u saopštenju koje je medijma dostavio Istražni komitet Ruske Federacije za Republiku Dagestan.

U snimku koji je dostavljen ruskim medijima vidi se kako Mardonov učestvuje u pomenutoj tuči, a onda se pojavljuje čovek koji puca u tlo i, u daljini, jedna osoba, a upravo bivši džiju-džicu šampion sveta, pada smrtno pogođen. Imajući u vidu da se radi o snimku postupka koji je za posledicu doveo do smrtnog ishoda, sportske stranice portala "Novosti" vam neće takve scene prikazivati, dok se u vrhu ove vesti nalazi fotografija nastala kada je osumnjičeni za ubistvo došao u vidno polje kamere, koja je tragediju i zabeležila.

BONUS VIDEO: Sudija morao da uspava MMA borca

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista