MIKEC TREĆI PUT ŠAMPION: Olimpijski vicešampion iz Tokija 2021. blistao u Bundes ligi

S. O.

06. 02. 2023. u 13:33

DAMIR Mikec, olimpijski vicešampion treći put se okitio šampionskom titulom nemačke Bundes lige vazdušnim pištoljem, kao član kluba Kelhajm. Finalni turnir održan je u gradu Ulm. Kelhajm se na Fajnal ejt plasirao kao prvoplasirani u grupi Jug, dok je ekipa Valdkirha, sa Dimitrijem Grgićem, i zauzela četvrto mesto.

МИКЕЦ ТРЕЋИ ПУТ ШАМПИОН: Олимпијски вицешампион из Токија 2021. блистао у Бундес лиги

Foto: OKS, VN arhiva

Kelhajm je u četvrtfinalu savladao SV GK Hanover sa 3:2, a Mikec osvojio jedan od ta tri poena, pobedivši Frederika Larsena (378:369 u krugovima). Valdkirh je u četvrtfinalu bio bolji od ekipe Basum von 1848. U maksimalnoj pobedi of 5:0, Grgić je savladao Erika Eknesa (378:372).

U polufinalu sastali su se Kelhajm i Valdkirh. Srpski strelci nisu nastupili u ovom duelu, a Kelhajm je došao do finala ubedljivom pobedom od 4:1. U meču za zlato, Kelhajm je sa maksimalnih 5:0 pobedio ESV i stigao do nove titule.

Valdkirh je u meču za bronzu izgubio od Kriftela - 1:4, a jedini poen poraženom timu doneo je Grgić, koji je bio bolji od nemačkog reprezentativca Kristijana Rajca (384:382).

- Sa Kelhajmom sam osvojio tri titule prvaka Nemačke - 2014, 2015 i 2023, a 2020, smo bili vicešampioni. Posle pobede u četvrtfinalu, nisam gađao u polufinalu i finalu. Taktika kluba je bila da u polufinalu iznenadimo rivala, pa me je na mestu stranca zamenio mladi Italijan Dino Solari. Bio je to pomalo rizičan potez, ali se isplatio. Solari je odlično gađao i postigao vredan rezultat - 392 kruga. S obzirom na tako dobro ostvarenje, i ja sam bio za to da on gađa u finalu, pa smo odlučili da Solari dobije šansu i u završnom meču - sumira utiske Mikec.

PIŠTOLj NA SERVISU

- TAMAN sam iskoristio šansu da u slobodno vreme servisiram pištolj kod firme "Valter", koja je iz Ulma gde je održan turnir. Već neko vreme sam pucao sa polupokvarenim pištoljem. Planirao sam da servis uradim na turniru u Minhenu, ali "Valter" nije nije to uspeo da obavi tada. Sve što nije valjalo je zamenjeno u Ulmu, nadam se da će sada sve biti u redu - dodao je Mikec.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju