TERZIĆ DOČEKAN HVALOSPEVIMA "Rusija je meni druga domovina"

Branko VLAHOVIĆ

29. 12. 2022. u 13:10

SA MNOGOBROJNIM hvalospevima dočekan je dugogodišnji proslavljeni trener srpske odbojkaške reprezentacije Zoran Terzić. Rusi su uvereni da će im on pomoći da sa svojim reprezentativkama takođe osvajaju medalje na prestižnim međunarodnim takmičenjima.

ТЕРЗИЋ ДОЧЕКАН ХВАЛОСПЕВИМА Русија је мени друга домовина

Zoran Terzić Foto M. Vukadinović

Moskva, od stalnog dopisnika "Novosti"

Moskovski novinari podsećaju da je Terzić dve decenije vodio odbojkašice Srbije i sa njima stekao reputaciju najboljeg trenera Evrope.

Rusi su posebno zahvalni srpskom treneru jer je preuzeo reprezentaciju u vreme kad je Zapad zabranio sportistima iz Rusije da nastupaju na međunarodnom takmičenjima. Uprkos tome, u ruskom prvenstvu za domaće ekipe igraju vrlo poznate i afirmisane odbojkašice iz Amerike i više drugih zemalja.

- U Rusiji se zaista ne osećam strancem. Rusija je za mene druga domovina, odmah posle Srbije. Vi znate da mi smatramo da su Rusi i Srbi braća - kazao je Terzić ruskim novinarima.

Da podsetimo da je Zoran tri godine radio u Omsku i jednu u moskovskom Dinamu, sa kojim je osvojio Kup Rusije. Na kraju je u Fenerbahčeu u Turskoj trenirao dve vrsne ruske odbojkašice, Arinu Fedorcovu i Anu Lazarjevu.

Zoran Terzić odlično poznaje ruske odbojkašice, dobro govori jezik i poznaje mentalitet i niko ne sumnja da će dati veliki doprinos ruskoj nacionalnoj odbojci.

- U svetu postoje samo dve reprezentacije koje sam želeo i želim da treniram, a to su Srbija i Rusija. Smatram da te dve zemlje imaju veliki broj talenata i mariljivim radom mogu da dostignu najviše rezultate - poručio je Zoran Terzić, što su ljubitelji odbojke u Rusiji dočekali sa velikim oduševljenjem.

Njega su podržale i odbojkašice, a čuvena Jekaterina Gamova je kazala da je to kako igra srpska reprezentacija velika zasluga upravo Terzića, koji smatra da je ovo trenutak da se podmladi ruska reprezentacija i da se krene u nove uspehe.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju