NA STARTU SA FINSKOM : Rukometaši Srbije u sredu u Novom Sadu počinju kvalifikacije za EP

S. B.

10. 10. 2022. u 14:26

RUKOMETNA reprezentacija Srbije startuje u kvalifikacijama za „Evropsko prvenstvo 2024.“ u sredu, u 18 časova na „Spensu“, utakmicom protiv Finske, a odmah zatim, u nedelju, 16. oktobra, gostuje Slovacima u Preševu.

НА СТАРТУ СА ФИНСКОМ : Рукометаши Србије у среду у Новом Саду почињу квалификације за ЕП

PSG

Reč je o duelima u drugoj kvalifikacionoj grupi u kojoj su takođe Norvežani, s kojima će se "orlovi" sastati dogodine.

To je potvrđeno danas na konferenciji za novinare u Gradskoj kući Novog Sada, gde je čelnike Rukometnog saveza i srpske reprezentacije ugostio Ognjen Cvjetićanin, član gradskog veća za sport.

- Veoma nam je važno da u uvodna dva meča osvojimo četiri boda - kaže Toni Đerona, selektor srpskog nacionalnog tima. - Najvažniji nam je prvi meč, pred koji, s obzirom na to da su igrači došli iz svojih klubova, imamo različite situacije. Zato nam je bitno da nam u fokusu bude ono što moramo da uradimo, a to je da osvojimo najpre dva boda u prvom meču u Novom Sadu.

Reči selektora potvrdio je Bogdan Radivojević, krilo orlova, naglasivši da svako okupljanje, bez obzira na to što su igrači umorni od brojnih nastupa za svoje klubove, donosi nov, dodatni elan za predstojeće duele.

- Srećni smo što smo zajedno i svaki od nas daće sve od sebe da bude 100 odsto spreman za utakmice koje predstoje. Smatram da samo tim putem možemo do cilja, koji je ovaj put maksimalan učinak u prve dve utakmice sa Finskom i Slovačkom. Nadamo se podršci i što većem broju navijača u „Spensu“. Jer, kada su pune tribine, imamo osmog igrača na terenu a ljubitelji rukometa, uveren sam, neće zažaliti dolaskom na našu utakmicu - poručio je Radivojević.

MILENA Delić, predsednica UO Rukometnog saveza Srbije, istakla je podršku Novosađana kao grada čija sala je jedna od retkih koja ispunjava standarde za međunarodne utakmice.

- Zajednički cilj je da u sredu promovišemo rukomet u Novom Sadu i Srbiji, i budemo dobri domaćini našim momcima i gostima iz Finske. Novosađani su poznati po gostoprimstvu, i očekujem da zajedno stvorimo lepu atmosferu i budemo vetar u leđa našim reprezentativcima na putu ka pobedi- rekla je Delićeva.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)