PUTIN IMA NOVU MEZIMICU! Ruska olimpijka udarila na Zapad kao retko ko, spomenula i Srbiju

Novosti online

13. 08. 2022. u 21:52

MEĐUNARODNI olimpijski komitet, ali i sve krovne sportske organizacije zabranile su nastupe Rusiji. Od tog trenutka oglasio se dobar broj sportista iz ove zemlje, mnogi su iz straha za budućnost ostali nemi, ali teško da je iko osuo paljbu po Zapadnim režimima na način na koji je to učinila verovatno nova mezimica predsednika Rusije, Vladimira Putina.

ПУТИН ИМА НОВУ МЕЗИМИЦУ! Руска олимпијка ударила на Запад као ретко ко, споменула и Србију

FOTO: EPA

Ruska skijaška zvezda Veronika Stepanova obećala je da će uložiti "trostruki napor" da joj predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah uruči medalju na budućem izdanju Zimskih olimpijskih igara, samo kako bi mogla da vidi njegov izraz lica u tom trenutku.

Bah je ove nedelje rekao nemačkim medijima da sada "nije vreme" da se razmotri ukidanje široko rasprostranjenih međunarodnih zabrana nametnutih ruskim sportistima zbog sukoba u Ukrajini.

- Obećavam vam, gospodine Bah, da ću trenirati sa trostruko većom energijom, tako da na budućim Olimpijskim igrama gledam vas u oči dok mi uručujete medalju! Ne znam za vas, ali biće mi posebno zadovoljstvo da vidim vaše lice u tom trenutku - rekla je 21-godišnjakinja iz Rusije.

Bivša svetska juniorska šampionka se pokazala kao istinska sportska senzacija, pošto je prošle sezone izbila u seniorski rang i zasenila daleko iskusnije i starije takmičarke.

Međutim, kao i njenim sunarodnicima, Stepanovi je trenutno zabranjeno učešće na međunarodnim takmičenjima nakon opšte suspenzije koju je uveo FIS.

Foto: pixabay

Stepanova se nije stidela da iznese svoja osećanja u vezi sa zabranama ili onim što ona smatra nepravednim tretmanom Rusa u stranim medijima.

Razgovarajući o odbijanju norveških organizatora da pozovu Ruse na prestižni 'Blink' skijaški događaj ranije ovog meseca, ona je optužila Zapad za "mazohizam".

- Da li žele da potpuno eliminišu ruske sportiste iz evropskog sporta, i ako hoće, na koliko dugo? - upitala je Stepanova, pa nastavila:

- Zapadni političari i delimično sportski funkcioneri su jedno, a sasvim drugo organizatori takmičenja, proizvođači opreme i sportisti. Smireno se pripremam i čekam dok se na Zapad ne vrati osećaj realnosti i dok ne izleče njihov sadašnji mazohizam. Svet će zauvek pamtiti najveću sportsku nepravdu u istoriji, i dvostruke aršine. Zašto nikada, niti jednom sportisti iz Amerike nije bilo zabranjeno učešće u vreme rata u Somaliji, Avganistanu, Iraku, Srbiji? Uvek ćemo biti obeleželi samo zato što smo iz Rusije   - zaključila je skijašica.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere