SRBIJA DOŽIVELA DRUGI PORAZ U SVETSKOJ LIGI: Podmlađeni "delfini" pali u završnici utakmice

Č. V.

23. 07. 2022. u 16:03 >> 17:20

PODMLAĐENA vaterpolo reprezentacija Srbije doživela je drugi poraz na Završnom turniru Svetske lige. Ovoga puta "delfine" je savladala Španija sa 20:15 (4:5, 5:5, 5:4, 6:1).

СРБИЈА ДОЖИВЕЛА ДРУГИ ПОРАЗ У СВЕТСКОЈ ЛИГИ: Подмлађени делфини пали у завршници утакмице

FOTO: VSS

Ostaje žal što su izabranici Dejana Savića ostali bez snage u četvrtoj četvrtini, pošto su tri period igrali odličan vaterpolo i propisno namučili aktuelnog šampiona sveta.

Srbiji je ovo bio drugi poraz na ovom takmičenju, jer je prethodno Crna Gora bila bolja od naše selekcije, pa ostaje duel sa Australijom posle kojeg će se znati sa kog mesta "delfini" idu u nokaut fazu.

Utakmica u Strazburu bila je veoma efikasna. Srbija je posle dve četvrtine imala minimalnu prednost - 10:9. Nastavila je sa dobrom igrom i u trećem kvartalu, no pad je usledio tokom četvrtog perioda. Rival kvaliteta Španije je to iskoristio i došao do pobede.

U naredu fazu prolaze sve četiri reprezentacije, a "delfini" su trenutno poslednji sa učinkom 0-2, Australija i Crna Gora imaju po 1-1, dok je "furija" na maksimalnih 2-0.

Treba reći da Dejan Savić u Završnici Svetske lige ne može da računa na devet igrača koji su bili deo nacionalnog tima na nedavnom Svetskom prvenstvu.

Utakmica Srbija - Australija igra se sutra od 16 sati.

 

Četvta četvrtina: Srbija - Španija 15:20

32' - Kraj utakmice!

32' - Još jedan pogodak našeg rivala i razlika koja je napravljena nije realna, jer je do polovine četvrtog perioda utakmica bila izjednačena.

31' - Sada sve ulazi u mrežu Srbije. "Furija" ide na velikih +4 i "delfini" idu ka drugom porazu.

31' - Sve polazi za rukom sada Španiji, a Kabanjas opet pogađa i rival naše selekcije polako ali sigurno hita ka drugoj pobedi u Završnici Svetske lige.

30' - Gol Španije u poslednjoj sekundi. Paul Garsija vodi "furiju" na plus dva i kao da je Srbija pala u najnezgodnijem trenutku.

29' - Pad koncentracije u odbrani i rival preko Kabanjasa prelazi u vođstvo na pet i po minut do kraja.

28' - Kažnjava Španija igrača više i drama se nastavlja. Velika borba se vodi u bazenu u Strazburu.

27' - Prvi put su naši vaterpolisti doplivali do lopte, a Srbija preko Vasilija Martinovića fantastično otvara poslednju deonicu na ovoj utakmici.

Treća četvrtina: Srbija - Španija 14:14

24' - Završena je treća četvrtinu koju je dobila Španija sa 5:4, te će se u poslednjih osam minuta rešavati pitanje pobednika.

24' - Nezaustavljiv je Vučinić i opet postiže gol, peti na meču. "Delfini" ponovo prelaze u vođstvo u finišu treće četvrtine. Previše je Španija kvalitetna da bi se rival lako odlepio, pa protivnik ponovo stiže do izjednačenja u utakmici na veliki broj golova.

21' - Sada je rival proigrau napadu i Srbija teško uspeva da se obrani, pa je prednost opet na strani protivnika, ali Đorđe Vučinić ne dozboljava Špancima da se odlepe.

20' - Odvojio se Del Toro od Velkića dobio loptu i pogodio za preokret. Naša selekcija je ta koja sada mora da juri rezultat. Važno je da "delfini" ne padaju. Odlična kombinacija koju Velkić završava golom.

19' - Treći put je Baroso uspeo da savlada Rističevića. Srbija nije uspela da se odbrani, a rival je imao brojčanu prednost u bazenu.

18' - Španija je prva pogodila u drugom poluvremenu, ali Lukić koristi igrača više i vraća prednost na stranu "delfina".

Druga četvrtina: Srbija - Španija 10:9

16' - Opet slaba koncentracija izabranika Dejana Savića u odbrani. Tahulj je neometan iz neposredne blizine postigao gol i doveo Španiju na gol zaostatka. Sjajan napad Srbije. Posle isključenja jednog igrača "furije", naši igrači su iskoristili lošu postavku u odbani i preko Vučinića vratili plus dva. Ipak, to nije dugo trajalo pošto se Sanauha izvio iz vode i sjajno pogodio mrežu Rističevića.

15' - Ponovo je rival naše selekcije uspeo da se izbori za igrača više, a Baroso je napad završio golom, drugim na susretu.

14' - Ovo je već ozbilja prednost Srbije. Marko Radulović drugi put pogađa sa pet metara. Španci ne znaju šta ih je snašlo, verovatnu su očekivali da će bez mnogo poteškoća doći do pobede, ali zaboravili su da je na drugoj strani aktuelni olimpijski šampion.

12' - "Delfini" ponovo vode i igraju dobro u odbrani, dok napad odlično funkcioniše, pošto posle drugog gola Radulovića na meču ponovo idu na plus dva - 8:6.

11' - Zaspala je odbrana Srbije posle isključenja Radulovića. Migel del Toro je ostao sam na dva metra i nije mu bilo teško za savlada Rističevića. Naša selekcija je lako ispustila dva gola prednosti.

10' - Izborili su se Španci za igrača više i preko Sanahue su uspeli da realizuju napad i zadrže priključak za "delfinima".

9' - Fantastična kombinacija naše reprezentacija i prvi put idemo na plus dva, zahvaljujući pogotku Gavrila Subotića.

Prva četvrtina: Srbija - Španija 5:4

8' - Odlično! Srbija je prvi put došla do prednosti i to u finišu prve četvrtine. Veoma dobra igre naše selekcije.

7' - Naši momci odlično igraju u napadu za sada. Stefan Branković je strpljivo čekao i dočekao priliku za šut koji je bio neodbranjiv.

7' - Ne može Srbija da odbrani napad u ovim trenucima. Baroso Maraho je pronašao način da zatrese mrežu tima koji predvodi Dejan Savić.

6' - Drugi vezani napad u kome naš protivnik postiže gol. Sanauha je treći put doveo Španiju do prednosti na ovoj utakmici. Sjajan napad Srbije koja za sada igra dobro u napadu. Đorđe Vučinić se izvio na dva metra i pogodio posle dobre akcije.

5' - Novo vođstvo za Španiju. Izborili su se za igrača više, a onda je Paul Garsija odličnim šutem sa leve strane pogodio gol rivala i vratio prednost svojoj reprezentaciji. Odlično igra Radulović koji je iznudio peterac. Precizan je bio Vasilije Martinović.

5' - Marko Radulović je sjajno iskreirao poziciju i doneo izjednačenje našoj selekciji. Prethodno je rival poveo, a naši nisu iskoristili prvog igrača više.

Uoči meča:

Srbija je izgubila u prvom meču od Crne Gore na Završnom turniru Svetske lige koji se igra u Strazburu, ali treba imati na umu to da selektor Dejan Savić računa na nekolicinu igrača sa nedavno završenog Svetskog prvenstva.

Tu su od igrača sa velikog takmičenja Marko Radulović, Gavril Subotić, Nikola Lukić, Nemanja Vico i Radomir Drašović.

"Delfini" nisu favoriti na ovom meču, jer je sa druge strane aktuelni šampion sveta koji je došao u veoma jakom sastavu.

BONUS VIDEO: Radonjić zapevao, oduševio saigrače

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona