BRANISLAV MITROVIĆ ZA "NOVOSTI": Moramo da se opametimo

S. KRSTOVIĆ

06. 07. 2022. u 11:30

NAJTEŽE je učiti na svojim greškama. Vaterpoliste peče peto mesto na svetu, ali su i svesni da sa šampionata u Budimpešti moraju da izvuku pouke ukoliko žele da se na narednim velikim takmičenjima bore za medalju.

БРАНИСЛАВ МИТРОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Морамо да се опаметимо

FOTO: AP

"Delfini" se ove nedelje odmaraju, a već 10. jula počinju pripreme za finalni turnir Svetske lige i EP krajem avgusta i početkom septembra u Splitu.

- Na SP smo došli sa novom ekipom. Bez obzira na to što po godinama pojedini momci nisu tako mladi, prvi put smo u ovom sastavu nastupali na jednom ovakvom takmičenju. Pored toga imali smo i debitante. Definitivno je i da posedujemo veliki kvalitet, ali kolektivna igra na šampionatu nije u potpunosti došla do izražaja. I s obzirom na tu činjenicu mislim da je peto mesto realnost. Kada pogledamo učinak na turniru vidimo da smo izgubili samo od Hrvata. I ekipa je dobro reagovala nakon poraza od njih u četvrtfinalu. Jer smo protiv Crne Gore i SAD odigrali dosta bolje nego u prethodnim mečevima. Tako smo pokazali da imamo mnogo veći potencijal nego što smo ga je pokazali - ističe za "Novosti" kapiten Branislav Mitrović.

PODGORICA NAS ZAVARALA

- NA turniru u Podgorici sve nam je išlo od ruke, što nas je malo zavaralo. Sada smo videli kako izgledamo kada stvari ne idu kako treba. Pokazali smo dva naša lica, treba izvući zaključke i stremiti ka lepšem - naglašava Mitrović.

A samo koji mesec ranije na finalu evropskih kvalifikacija Svetske lige u Podgorici olimpijski pobednici su nadigrali osvajače medalja u Budimpešti, Španiju, Italiju i Grčku.

- Definitivno smo bili mentalno pripremljeniji u Podgorici. Sada, koju su to razlozi ne znam. I mi smo kao ostale selekcije imali dosta igrača na F8 Lige šampiona, koji su se tamo umorili i "izgoreli". Ali, bez obzira na to mislim da ekipa nije pružila svoj maksimum na SP, što pojedničano, što kolektivno. Zato je peto mesto realnost, a nas ovaj šampionat mora da opameti, da shvatimo da moramo mnogo da radimo, da se više trudimo i da nam bude opomena da na budućim takmičenjima vrlo lako možemo da završimo na ovakav način - podvlači Mitrović.

Popularni Bane kaže da je saigračima pre SP naglasio da kao ekipa nisu postojali.

- Govorio sam im da je naš cilj da se pozicioniramo na svetskoj mapi vaterpola. I to prvo pozicioniranje bilo je na ovom SP, bez obzira na očekivanja, istoriju, tradiciju... To su činjenice, a s obzirom na to da želimo da pokažemo da vredimo moraćemo mnogo više da radimo - jasan je Mitrović.

Neophodno je i da javnost, ali i sami igrači, imaju strpljenja.

- Mi sada nismo 20, 30 odsto bolji u odnosu na ostale. Posedujemo veliki kvalitet, to vidimo na klupskom nivou. Ali, to nismo videli u reprezentaciji - iskren je Mitrović.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA! Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)