DUPLANTIS OBORIO SVETSKI REKORD NA OTVORENOM: Švedski atletičar nastavlja da pomera granice

O. M.

01. 07. 2022. u 12:49

SVETSKI rekorder u skoku s motkom Armand Duplantis postavio je najbolji rezultat svih vremena na otvorenom, preskočivši na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu 6,16 metara.

ДУПЛАНТИС ОБОРИО СВЕТСКИ РЕКОРД НА ОТВОРЕНОМ: Шведски атлетичар наставља да помера границе

Screenshot / RSI

Olimpijski šampion iz Tokija za jedan centimetar je popravio svoj najbolji rezultat na ovorenom postavljen u septembru 2020. godine u Rimu, kada je popravio 26 godina star rezultat koga je još 1994. godine postavio legendarni Ukrajinac Sergej Bupka.


Inače, Duplantis je vlasnik i apsolutnog svetskog rekorda od 6,20 koga je u martu ove godine postavio na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

U svojoj kolekciji Duplantis ima zlata s olimpijskih igara, svetskog prvenstva u dvorani, evropskih prvenstava i u dvorani i na otvorenom, a nedostaje mu samo titula šampiona sveta na otvorenom. Na prošlom SP u Dohi 2019. godine morao je da se zadovolji srebrom, iako je imao isti rezultat kao dvostruki uzastopni šampion Sem Kendriks - 5,97.

Priliku da osvoji jedino zlato koje mu nedostaje ovaj sjajni Šveđanin rođen u SAD imaće na Svetskom prvenstvu koje se ove godine od 15. do 24. jula održava u Judžinu.



 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024