BIZARNO: Brazilci organizovali MMA borbu invalida (VIDEO)

Novosti online

19. 05. 2022. u 18:11

"ABCF fajting" promocija ispunila je želju dvojici invalida koji su se hteli okušati u MMA-u.

БИЗАРНО: Бразилци организовали ММА борбу инвалида (ВИДЕО)

Foto Profimedia

Bizarni MMA mečevi sve su češća pojava, a u svemu tome konstantno prednjače Rusi i Poljaci. Od raznoraznih mečeva gde se susreću osobe različitih polova pa sve do grupnih mečeva i onih u kojima se jedna osoba bori protiv više ljudi, ideje su nepresušne.

Tako smo prošle subote mogli svedočiti još jednom meču koji takođe pripada kategoriji ''bizarnih''. Ovaj put u pitanju nisu bili Rusi, niti Poljaci. Naime, brazilski gradić Paraupebas bio je domaćin MMA priredbi na kojoj je upriličen obračun dvojice muškaraca u invalidskim kolicima.

Geova Rodriguez Boteljo i Pedro Kosta imena su dvojice invalida koji su se okušali u MMA borbi, a meč je održan na tri runde koje su trajale tri minute. Podeljenom sudijskom odlukom slavio je Kosta, koji je nakon meča izjavio:

- Bio je to nezaboravan meč. U kolicima sam 14 godina i nikad nisam razmišljao o borbama. 2016. godine prvi put sam se susreo s tom idejom, ali tada nisam trenirao, niti sam bio pripremljen. Razgovarao sam sa Mai-Tai i bokserskim trenerima, pa sam odlučio odraditi meč. Nije lako nama invalidima okušati se u ovome. Geova i ja smo dobri prijatelji, a skupili smo hrabrost i odradili meč. Nikad neću zaboraviti ovaj trenutak - rekao je Kosta.

Što se Rodrigeza tiče, Marcio Mahado, predsednik "ABCF fajtinga" pod čijim okriljem su se borili, otkrio je kako se radi o nekadašnjem prvaku u karateu, koji je kasnije završio u invalidskim kolicima. Kosta je u kolicima završio nakon što je upucan iz vatrenog oružja.

- Oni su obojica jako dobri sportisti. Bliski prijatelj mi je predložio da organizujemo MMA meč u kojem bi se borile ovakve osobe. Razgovarali smo sa doktorima i sudijama, a onda smo istražili koliko je legalno ovo napraviti. Odlučili smo to učiniti-  objasnio je Mahado.

On je takođe je otkrio kako će 7. septembra organizovati priredbu na kojoj će se hendikepirani borci obračunati za titulu šampiona, a time će pokazati svetu kako je moguće baviti se MMA-om, čak i ako ste u kolicima.

Predsednik ove promocije otkrio je kako planira kontaktirati i UFC u vezi nekakvog oblika saradnje, a dodao je kako je svestan da ovo nije bio naročito lep i zabavan meč, ali radi se o prvoj borbi takvog tipa.

Kako je taj meč zapravo izgledao, pogledajte u videu ispod. Borba Koste i Rodrigeza započinje od 35:00 minuta.



 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)