SIMBOLI BEOGRADA NA HALJINAMA: Ovako će izgledati hostese tokom dvoranskog SP u Atletici (FOTO)

Novosti online

16. 03. 2022. u 13:18

DVA dana ostalo je do najvećeg sportskog događaja godine u našoj zemlji, Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici, kada će u Arenu da iskorači više od 1000 sportista iz preko 150 država.

СИМБОЛИ БЕОГРАДА НА ХАЉИНАМА: Овако ће изгледати хостесе током дворанског СП у Атлетици (ФОТО)

FOTO: SAS/Privatna Arhiva

Organizatori, Srpski atletski Savez i Svetska atletika (nekadašei IAAF) trude se da svaki segment bude na maksimalnom nivou, i da se iz Beograda pošalje najlepša moguća slika. U velikom timu ljudi koji se brinu o šampionatu svoju ulogu imaju i hostese, koje će pleniti izgledom i promovisati našu prestonicu na veoma zanimljiv način.

Pored njihove pozitivne energije, gostoprimstva i osmeha, pažnju publike i svih posetilaca našeg grada bez sumnje će privući njihove haljine sa simbolima Beograda, koje su kreirane specijalno za ovu priliku.

- Devojke će izgledati veoma elegantno. Kraljevsko plava boja haljina oplemenjena je prepoznatljivim motivima našeg glavnog grada, ali i kraljice sportova – atletike“, otkrila nam je naša talentovana kreatorka iz Zrenjanina Nina Kranjčević, diplomirani inženjer odevne tehnologije, dodajući: "Želela sam da kroz oslikane detalje skrenem pažnju na najpoznatije kulturne spomenike i sve ono što bi naši gosti trebalo da posete tokom svog boravka ovde. Pobednik, Beograđanka, spomenik Knezu Mihailu, Hram Svetog Save, most na Adi i Kula Beograd su predstavljeni na haljinama. Verujem da će, pored samog takmičenja i ostvarenih rezultata, baš oni ostati urezani u sećanje svim takmičarima.

Poseban detalj vezan je za dvoranu i mesto na kome će se sportisti narednih dana nadmetati.

- Crvena atletska staza, plava pozadina i bele slike daju prepoznatljivu kombinaciju naše nacionalne zastave - ispričala nam je mlada umetnica.

Ono što je posebno zanimljivo jeste činjenica da ovo nije samo klasična kolekcija odevnih predmeta, već će svaka devojka imati priliku da na sebi nosi jedno pravo umetničko delo.

- Ovaj način slikanja na tekstilu se ne razlikuje mnogo od izrada na platnu. Prvo nastaje skica na materijalu, a potom se nastavlja sa više slojeva boje, dok se ne postigne željeni efekat i izgled. Dosta vremena je potrebno za izradu ovakvih haljina. Najteži zadatak, bez sumnje, bio je postići da sve one izgledaju gotovo isto. Budući da je ručni rad u pitanju, iako su sve oslikane istim motivima, svaka haljina je unikat, jer nikada ne možete povući dva ista poteza četkicom - istakla je Nina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)