NAŠI BUDUĆI ŠAMPIONI: Ministar Udovičić posetio Bač, Bačku Palanku i Bački Petrovac i poklonio vrednu sportsku opremu (VIDEO)

Novosti online

04. 03. 2022. u 17:00

MINISTARSTVO omladine i sporta nastavilo je kontinuirani obilazak lokalnih samouprava širom Srbije.

НАШИ БУДУЋИ ШАМПИОНИ: Министар Удовичић посетио Бач, Бачку Паланку и Бачки Петровац и поклонио вредну спортску опрему (ВИДЕО)

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Danas je ministar Udovičić posetio opštine Bač, Bačka Palanka i Bački Petrovac i tom prilikom se družio sa osnovcima i mladim sportistima.

Danas su novu sportsku opremu i rekvizite (dva gola sa mrežama, dve table sa obručima, mrežu za odbojku, kao i 40 lopti) dobile Osnovna škola “Aleksa Šantić” iz Bača, Osnovna škola “Vuk Karadžić” iz Bačke Palanke i Osnovna škola “Žarko Zrenjanin” iz Bačkog Petrovca, dok su novom opremom obradovani sportisti Rukometnog kluba “Lavovi” iz Bačke Palanke, Fudbalskog kluba “Tvrđava” iz Bača i Odbojkaškog kluba “Kulpin” iz Bačkog Petrovca.

”Danas smo se družili sa učenicima osnovnih škola i sportistima i još jednom pokazali da je sport najlepši, ali i najvažniji izbor svih. Siguran sam da smo baš danas videli neke buduće velike sportske šampione, ali i da smo, što je najvažnije, motivisali i neke nove klince da uđu u najveći tim Srbije, tim sporta koji pobeđuje! Pobediti alibije da odustanemo od fizičke aktivnosti, pobediti izazove svakidašnjice i naći vreme za sport, znači biti pobednik svakog dana! Preduslov zdravlja, mesto puno osmeha i druženja, atmosfera pobedničkog duha i zajedništva, osećaj da pripadate timu i stvarate energiju, to i još mnogo toga, upravo donose lokalne fiskulturne sale i klubovi i zato je ovo akcija od koje ne odustajemo i koju želimo da sva mesta u našoj Srbiji prepoznaju i slede. Ulaganje države u sport je nikada veće, ulaganje u aktivnosti dece i mladih je rezultiralo istorijskim uspesima i rezultatima, ali to predstavlja i investiciju u budućnost, jer smo u istom timu i zajedno možemo da budemo pobednici svakog dana!”, rekao je ministar Udovičić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VIŠEGODIŠNJA TRADICIJA SE NASTAVILA: Školska slava i Dan solidarnosti obeleženi novom posetom Meridianbeta Kosovu i Metohiji (FOTO)