RUKOMETNO ČUDO: Srpkinje nanele prvi poraz Šveđankama, Evropsko prvenstvo na vidiku!

Novosti online

03. 03. 2022. u 19:50

ŽENSKA rukometna reprezentacija Srbije napravila je veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo jer je u okviru kvalifikacione grupe 6 savladala dosad neporaženu Švesku sa 24:21 (14:12).

РУКОМЕТНО ЧУДО: Српкиње нанеле први пораз Швеђанкама, Европско првенство на видику!

Rukometni savez Srbije

Zrenjanin je bio poprište ovog važnog, a nadasve zanimljivog duela u kojoj je ekipa selektora Uroša Bregara, nošena fantastičnom podrškom s tribina, došla do podviga protiv osvajačica olimpijske bronze.

On je još veći ako se uzme u obzir da moćne Šveđanke nijedan jedini put nisu povele na ovom meču.

Uroš Bregar deli savete/FOTO: M. Vukadinović

Istina, da nije bilo manjih padova koncentracije u igri našeg tima, ili je to prosto bio kvalitet gošći, razlika je mogla da bude i veća. Kao što je iznosila i po +4 u prvom poluvremenu, ali... ovakvoj pobedi se "u zube ne gleda".

Ali, moglo bi da se gleda u bravure Jovane Risović, koja je "začarala mrežu" naše nacionalne selekcije - odbranila je čak 18 šuteva od 38 upućenih (1/2 je bio učinak Kristine Graovac na golu Srpkinja). 

Na kraju, uz šest golova sjajne Jelene Lavko, pet koje je dala Marija Petrović, četiri Sanje Radosavljević, tri Jovane Stoiljković, po dva Tamare Radojević i Jovane Bogojević, te po jednog u izvođenju Anđele Janjušević i Nataše Lovrić, Srbija je trijumfovala.

Nije bilo lako, naročito kada bi loptu imala Natali Hagman (dala je deset golova), ali - bilo je zasluženo. I više nego zasluženo. 

Na vrhu ove kvalifikacione grupe nalaze se današnji takmaci iz Zrenjanina, obe selekcije imaju učinak od 2-1, a već za dva dana, u Istadu, Šveđanke će ugostiti reprezentaciju Srbije i taj meč počeće u 17 časova.

 

Bonus video: Beogradska arena poprima novi izgled pred Svetsko prvenstvo u atletici

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)