UEFA SE PRIDRUŽILA HISTERIJI: Posle Rusije, još jednoj zemlji uvedene sportske sankcije

Tanjug

03. 03. 2022. u 15:24

RUSIJA i Ukrajina su ovih dana u centru pažnje svetske javnosti, a najnovije vesti na tu temu stižu sa sportskih meridijana.

УЕФА СЕ ПРИДРУЖИЛА ХИСТЕРИЈИ: После Русије, још једној земљи уведене спортске санкције

Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Naime, evropska kuća fudbala je, posle Rusije, rešila da još jednoj državi uvede sportske sankcije.

Bez ikakvog objašnjenja, niti upuštanja u to šta je uopšte bio povod za takvu odluku, UEFA je na svom sajtu ovog četvrtka objavila sledeće obaveštenje:

- Izvršni komitet UEFA se danas sastao i odlučio da svi beloruski klubovi i sve beloruske reprezentacije koje se takmiče u nadmetanjima UEFA moraju da svoje domaće mečeve igraju na neutralnim terenima, počev od ovog trenutka. Uz to, gledaocima neće biti dozvoljen prisustvo na tim utakmica, na kojima su ekipe iz Belorusije domaćini.

Izvršni komitet UEFA će održati nove vanredne sastanke, kada za to bude bilo potrebe, kako bi razmotrio situaciju koja se razvija i doneo adekvatne odluke, ako za njima bude bilo potrebe.

Ruski sportisti gotovo da više nigde i ni u čemu ne mogu da učestvuju

Podsetimo, ruski sportisti su ovih dana na opštem udaru, ni krivi ni dužni.

Desilo se, samo u ponedeljak, da je Evroliga izbacila ruske klubove, zatim su FIFA i UEFA izbacili fudbalsku reprezentaciju Rusije i sve ruske klubove iz svih međunarodnih takmičenja, a to se potom ponovilo u hokeju.

U utorak je istu stvar uradila i FIBA kada se radi o ruskim košarkaškim ekipama, bilo klupskim ili reprezentativnim, dok je Rusima, posle oduzimanja domaćinstva finala Lige šampionaoduzeto i Svetsko prvenstvo u odbojci, a zabranjeno im je i da dođu na atletska takmičenja, uključujući i Svetsko dvoransko prvenstvo u Beogradu.

Na kraju su sankcije uvedene i u tenisu, gde je Rusima zabranjeno da nastupaju u reprezentativnim takmičenjima (iako su aktuelni vladari i Dejvis kupa, za tenisere, i Bili Džin King kupa, za teniserke), dok će individualno moći da se takmiče samo ako se odreknu Rusije.

Bonus video: Kada je na Kup Koraća ušao vojni orkestar, "delije" i "grobari" su zagrmeli zajedno

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata