JOKIĆ MU NIJE DAO DRES: Pokuševski objasnio šta se desilo između njega i MVP-a NBA lige

D. N.

03. 03. 2022. u 16:20

NIKOLA Jokić je minule noći doživeo ono što je malo ko u NBA očekivao - poraz sa Denverom od autsajdera koji je doputovao u goste bez osmorice povređenih igrača. Aleksej Pokuševski, koji je tom prilikom zablistao u taboru Oklahome, otkrio je i šta se sve dešavalo između MVP-a i njega, dvojice sunarodnika iz Srbije.

ЈОКИЋ МУ НИЈЕ ДАО ДРЕС: Покушевски објаснио шта се десило између њега и МВП-а НБА лиге

Tviter / CAlmanza1007

Podsetimo, tim Oklahoma Siti tandera je, iako otpisan od mnogih, uspeo da velikim iznenađenjem u Denveru prekine seriju od šest uzastopnih pobeda Nagetsa, a to ni pored novog solidnog nastupa nije sprečio ni Nikola Jokić.

Sa druge strane, Pokuševski se, posle nešto dužeg boravka u Razvojnoj ligi, odužio stručnom štabu na ukazanoj šansi u startnoj postavi i ... prilično impresionirao.

Bilo je tu i "krađe", i poentiranja u kontri pored Jokića, i asistencija - sve u kratkom razmaku...

... bilo je tu i "Pokuovih" snažnih zakucavanja...

... a i atraktivnih blokiranja šuteva Nikole Jokića:

Na kraju, kada se meč završio, američke novinare je zanimalo šta su to Pokuševski i Jokić, pred početak ovog duela u Denveru, pričali na centru igrališta.

Interesantno, Pokuševski je tom prilikom otkrio da je tražio dres od Jokića, ali da je dobio odgovor da će ga dobiti kada sledeći put sa Tanderima stigne u Denver ove sezone. Zaključak je - Jokić, prosto, nije imao dodatni dres kod sebe, ali će se za sledeći susret sa zemljakom spremiti.

A mora biti da je to zaključak jer je "Poku" pojasnio koliko Nikola ima dobar odnos prema njemu:

- Nije ovo nama prvi put da se susrećemo na NBA parketima. Ali kada se taj prvi susret dogodio, prošle sezone, rekao mi je "Samo polako. Radi svakog dana. Sve će biti dobro. Neće biti lako, ali radi svakog dana", rekao je Pokuševski o Jokićevom savetu.

Upitan kako je doživeo priliku da igra kao starter, zahvalio se stručnom štabu:

- Naravno, čini me to srećnim. Što se igre tiče, ja samo (bilo da sam starter ili ne) želim da igram što jednostavnije i što agresivnije.

Aleksej Pokuševski - sve bolja statistika

Pokuševski ove sezone prosečno ostvaruje 5,9 poena, 4,5 skokova i 1,3 asistenciju po nastupu. U debitantskoj, sezoni 2020/21, imao je bolje proseke (8,2 poena, 4,7 skokova, 2,2 asistencije) ali je tada, zbog odsustva ogromnog broja povređenih saigrača igrao duže (24,2 minuta) nego u aktuelnom šampionatu (17 minuta po meču). Naročito je dobar bio u poslednjih pet mečeva, u kojima su mu proseci 10,8 poena, 8,4 skoka, 2,8 asistencije i 1,2 blokade po takmičarskom nastupu.

Nikola Jokić - statistika u ovoj sezoni

Podsetimo, Nikola Jokić i ove sezone ima fantastičnu statistiku u NBA ligi: prosečno postiže 25,3 poena po meču, ima čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

Šta sledi za Jokića i Denver, a šta za Pokuševskog i Oklahomu?

Nikola Jokić i Denver naredni meč igraju u subotu, tri sata iza ponoći po srednjoevropskom vremenu, kada će ugostititi Hjuston roketse.

Što se tiče Alekseja Pokuševskog i Oklahoma Siti tandera, oni će sat vremena ranije početi na svom terenu meč sa Minesotom.

U ovom trenutku Denver nagetsi su, uz učinak 36-26, šesti u Zapadnoj konferenciji NBA lige, a njihov rival Hjuston poslednji na "zapadu" sa 15-40. Oklahoma je pretposlednja, sa 20-42, a Minesota tik iza Denvera, sedma u toj konferenciji, sa 34-29

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024