SRBIJA SE VRATILA NA ŠAHOVSKU MAPU SVETA: Posle tri decenije Beograd domaćin velikog turnira! Ministar Udovičić povukao prvi potez

Novosti online

02. 03. 2022. u 15:57

PRESTIŽNI šahovski FIDE Gran-pri turnir u Beogradu počeo je u hotelu Kraun Plaza povlačenjem prvog poteza, koji je simbolično odigrao ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

СРБИЈА СЕ ВРАТИЛА НА ШАХОВСКУ МАПУ СВЕТА: После три деценије Београд домаћин великог турнира! Министар Удовичић повукао први потез

FOTO: MOS

Glavni favoriti turnira u Beogradu su Azer Šakrija Mameđarov, ruski velemajstori Aleksandar Griščuk, Dimitri Andrejkin i Nikita Vitjugov, kao i holandsko nekadašnje čudo od deteta, Aniš Giri, rođen i šahovski obrazovan u Rusiji.

Tu su i Sem Šekland, olimpijski šampion sa reprezentacijom SAD, Francuzi MAksim Vašje-Lagrav i Etijen Bakro, ali i Aleksej Širov, koji je bio učesnik na poslednjem Investbankinom superturniru u Beogradu 1997. godine.

Beogradski turnior deo je FIDE Grand prija sa koga će dvojica najboljih izboriti mesto Turniru kandidata koji će se u junu i julu održati u Madridu, a pobednik će steći pravo da izazove svetskog prvaka Magnusa Karlsena.

U prvom kolu prikazane su uzbudljive partije od kojih je polovina odlučena, a bila su i četiri remija.

Prvi potez u drugom kolu odigrao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

 

FOTO: FIDE

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FORMULA 1: Ferstapen najbolji u kvalifikacijama, Hamilton žestoko podbacio