RUSIJA PREKO UKRAJINE U FINALU: Hrabra igra "zbornaje" i odbranjen penal u poslednjem minutu neutralisali nesportsku igru protivnika

Novosti online

04. 02. 2022. u 18:57

KAKVA drama je viđena u polufinalu Evropskog prvenstva u futsalu! Sastale su se Rusija i Ukrajina u ne baš idealnom trenutku, imajući u vidu trenutnu zategnutu političku situaciju. Futsaleri Rusije plasirali su se u finale posle šokantne završnice u kojoj se pobednik nije znao do samog kraja. Heroj zbornaje bio je golman Dmitrij Putilov, koji je odbranio penal u poslednjem minutu utakmice za konačnih 3:2.

РУСИЈА ПРЕКО УКРАЈИНЕ У ФИНАЛУ: Храбра игра зборнаје и одбрањен пенал у последњем минуту неутралисали неспортску игру противника

FOTO: Uefa.com

Rusiji je ovo bilo peto uzastopno polufinale, a ukupno deveto na šampionatima Starog kontinenta. Zbornaja je jednom bila šampion (1999) i pet puta viceprvak Evrope, dok će se Ukrajinci posle dva srebra (2001, 2003) boriti za svoju prvu bronzu.

Rusija je odigrala fenomenalan meč, disciplinovanom i fokusiranom igrom je potpuno neutralisala sve atake Ukrajine, čiji futsaleri su se više istakli nervozom i nesportskim potezima nego umećem igre malog fudbala.

Ukrajina je već u prvom poluvremenu zaigrala sa igračem više u polju, pošto je prethodno Rusija povela već u drugom minutu preko Antona Sokolova.

Činjenicu da je rival bio bez golmana Rusija je iskoristila briljantnim dodavanjem čuvara mreže Dmitrija Putilova – on je pronašao visokog Andreja Afanasjeva koji je najpre pogodio prečku, a iz odbitka je potom zatresao mrežu.

Ukrajina je već u sledećem napadu iskoristila igrača više, Jurij Siri je uspeo da postigle gol, a činilo se da je pobednik rešen posle fenomenalnog pogotka makazicama Artjoma Nijazova u 31. minutu, ali je dramu uneo Danil Abaškin četiri minuta kasnije.

Drama je dostigla vrhunac u 39. minutu, Afanasjev je faulirao rivala u kaznenom prostoru, kapiten Šoturma je pristupio izvođenju, ali je golman Dimitri Putilov bio na visini zadatka i odbranio je udarac.

Ukrajina je imala još jednu veliku priliku, ali je ruski tim frenetičnom odbranom uspeo da sačuva prednost i obezbedi mesto u finalu. protivnik će biti bolji iz Iberijskog derbija, reprize poslednjeg finala između najtrofejnije evropske selekcije Španije i vladajućih evropskih i svetskih šampiona Portugalije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna