HRVAT OPLEO PO "ORLOVIMA": Srbe su bez razloga dizali u nebesa

Novosti online

18. 01. 2022. u 11:43

RUKOMETNA reprezentacija Srbije je već posle prve faze završila takmičenje na EP.

ХРВАТ ОПЛЕО ПО ОРЛОВИМА: Србе су без разлога дизали у небеса

Foto arhiva VN

"Orlovi" nisu uspeli da prođu grupu u kojoj su se nalazili Francuska, Hrvatska i Ukrajina, naši momci su zauzeli treće mesto, što nije bilo dovoljno da ostanu na takmičenju.

Trofejni hrvatski stručnjak Lino Červar poručio je da su Srbiju mnogo bespotrebno precenjivali.

- Ovaj EURO je pokazao da se nešto menja na rukometnoj mapi. Mnogi su bili spremni da tvrde da je Portugal sila koja dolazi, ali taj Portugal je bazirao sve na nekoliko Kubanaca. Pali su Norvežani, Slovenci, Šveđani igraju loše, a i Srbe su bez razloga svi počeli da dižu u nebesa - rekao je Červar za Indeks.

Bivši selektor "kauboja", svetski i olimpijski šampion, kaže da je Hrvatska napravila dobar posao.

- Plasman u drugi krug u ovakvim okolnostima ogromna je stvar. Posebno sam zadovoljan igrom i pristupom u prve dve utakmice protiv Francuske i Srbije. Nakon lošeg rezultata u Egiptu lani mnogi su predviđali naš pad, ali bez brige, vratićemo se jako brzo u vrh svetskog rukometa, samo ako budemo više verovali mladima, radili s njima i davali im pravu šansu. Ovaj turnir je pokazao kakav naš put bi trebalo da bude.

Hrvatska će u drugoj fazi igrati protiv Danske i Crne Gore, a čeka i još dva rivala iz B grupe. Trenutno je Island prvi sa četiri boda, ispred Holandije i Mađarske po dva, dok Portugalija nema nijedan.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)