ĐERONA POSLE PORAZA OD FRANCUSKE: "Žerarove odbrane odlčile, tim se raspao posle toga"

Novosti online

17. 01. 2022. u 23:30

SELEKTOR rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona ocenio je da je utakmicu protiv Francuske rešio golman trikolora Žerar, pošto se timska igra orlova raspala posle njegovih odbrana u prvom poluvremenu.

ЂЕРОНА ПОСЛЕ ПОРАЗА ОД ФРАНЦУСКЕ: Жерарове одбране одлчиле, тим се распао после тога

FOTO: N. Paraušić

Olimpijski šampion održao nam je lekciju iz rukometa iako je krajnji rezultat prihvatljivih minus četiri (25:29), a tokom prvog poluvremena imali smo period od skoro 12 minuta bez postignutog gola.

– Nakon tri odbrane Žerara, primili smo tri gola. Pokušali smo da igramo i sa igračem golmanom. Pokušali smo da nađemo rešenja za igru unutar šest metara, ali on je izvanredno branio, čak devet puta u prvom poluvremenu. Tim se tada raspao. Pokušali smo da se vratimo u drugom poluvremenu, da pokažemo ljudima kako želimo nastaviti sa borbom. Pokazali su zašto su Olimpijski šampioni. Moramo da nastavimo sa radom, i nadam se da nas u narednim aktivnostima, kovid neće ubiti kao ovog puta - rekao je Đerona.

Španski stručnjak istakao je da je nastup na Evropskom prvenstvu dobro iskustvo za tim koji je u izgradnji, a da je korona umnogome poremetila planove.

–Bilo je dobro iskustvo. Treba nam više toga, kao što smo pokazali danas. U našem timu, samo su sedmorica igrača igrala evropska takmičenja sa svojim klubovima. Ovo nije dovoljno, moramo raditi mnogo više, samo osam utakmica za godinu dana. Trebalo je da igramo više mečeva, ali pripreme su nam otežane zbog haotične situacije sa korona virusom. Nisu problem igrači koji su pošli sa nama, nismo imali dovoljno vremena da radimo sa njima - zaključio je selektor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KREĆE NAJVEĆI CIRKUS U KINI: Aston Martin najbrži na treningu