NIKOLA GRBIĆ PONOVO SELEKTOR: Srpski stručnjak seo na klupu Poljske

Novosti online

12. 01. 2022. u 20:22

SRPSKI odbojkaški trener Nikola Grbić ponovo će raditi kao selektor i to na klupi Poljske.

НИКОЛА ГРБИЋ ПОНОВО СЕЛЕКТОР: Српски стручњак сео на клупу Пољске

Foto: N.Paraušić

Legendarni odbojkaš je sa Poljacima potpisao ugovor do kraja Olimpijskih igara u Parizu 2024, što znači da novi poslodavci od njega očekuju medalju na najvećem sportskom takmičenju.

Ipak, pre najveće sportske smotre očekuje ga mnogo izazova. U maju i junu počinje novo izdanje Lige nacija, a od 26. avgusta do 11. septembra, gde će Poljaci braniti titulu osvojenu 2018.

- Radna grupa je predložila Grbića, a Upravni odbor prihvatio njega kao rešenje. U pitanju je trener koga igrači baš cene, poseduje veliko znanje i harizmu. Gledajući utakmice Peruđe ove sezone uverili smo se da je u stanju da mobiliše odbojkaše i izvuče najbolje iz njih - predočio je Sebastijan Sviderski, predsednik Odbojkaškog saveza Poljske.

Kako se ističe srpski stručnjak bi trebalo da ostane i na klupi italijanskog kluba, što znači da mu posao u reprezentaciji neće uticati na rad u klubu.

- Ako rad u klubu ne remeti trenera, ne vidim problem. Ukoliko Nikoli Grbiću ne bude dozvoljeno da istovremeno vodi našu reprezentaciju i Peruđu, onda će morati da napusti klub. Smatram da predsednik Peruđe Đino Sirči shvata koliko je Grbić posvećen ekipi, koliko želi da uspe i zato sam siguran da će mu dozvoliti da radi paralelno - zaključio je Sviderski.

Podsetimo, Grbić je kao selektor Srbije osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 2017. godine.

BONUS VIDEO: Svetislav Pešić promovisao knjigu - MOJA IGRA - MOJ PUT

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri