AMERIKA OPLAKUJE VELIKOG ŠAMPIONA: Preminuo Al Anser, najtrofejniji član legendarne trkačke porodice

Novosti online

10. 12. 2021. u 15:34

BIVŠI četverostruki šampion trke Indijanapolis 500, Al Anser stariji, preminuo je u 82. godini, posle duge borbe sa karcinomom, potvrdio je predsednik legendarnog trkališta Daglas Bols.

АМЕРИКА ОПЛАКУЈЕ ВЕЛИКОГ ШАМПИОНА: Преминуо Ал Ансер, најтрофејнији члан легендарне тркачке породице

FOTO: EPA

Al senior, poznatiji pod nadimkom Veliki Al otkad je u sport ušao i njegov sin Al junior, treći je iz čuvene porodice trkača koji je preminuo ove godine. Njegov stariji brat Bobi, koji je tri puta osvajao legendarnu trku, preminuo je u maju u 87. godini, a Bobijev sin Robi preminuo je u junu.

Alov otac Džeri senior, stričevi Lu i Džo, kao i najstariji brat Džeri junior, takođe su se bavili automobilizmom. Džeri junior je 1958. godine postao prvi Amser koji se kvalifikovao za Indijanapolis 500. poginuo je godinu kasnije. Al je ovu trku osvajao 1970, 1971, 1978 i 1987, kada je postao najstariji šampion u istoriji. 

- Alova smirenost i skromnost van trkačkog automobila u kombinaciji sa neustrašivošću i takmičarskim duhom, činili su ga omiljenim među navijačima. Biće upamćen kao jedan od najboljih vozača Indijanapolisa 500 a svima će nedostajati njegov osmeh, smisao za humor i ljudska toplina - rekao je Bols.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri