NEMAČKE SUDIJE SASEKLE KRILA: Srpkinje nisu mogle do pobede protiv sedmostrukih šampionki sveta

Novosti online

07. 12. 2021. u 21:57

RUKOMETAŠICE Srbije su na Svetskom prvenstvu poražene od Rusije u poslednjem, 3. kolu uvodne faze takmičenja, a tih 32:22 (15:9) u korist "zbornaje komande" otežava posao našoj reprezentaciji u nastavaku takmičenja.

НЕМАЧКЕ СУДИЈЕ САСЕКЛЕ КРИЛА: Српкиње нису могле до победе против седмоструких шампионки света

Foto: Arhiva Novosti

Srbija jeste prošla dalje, ali se potajno priželjkivalo da će to učiniti uz trijumf nad sedmostrukim šampionkama sveta, kako bi se u drugu fazu ponela maksimalna četiri boda, no pred mečeve sa olimpijskim šampionom, Francuskom, Slovenijom i Crnogom Gorom učinak je dvostruko manji.


Tome se može, dobrim delom, "zahvaliti" nemačkom sudijskom paru Maike Merc - Tanja Kutler, koje su nekim svojim nerezonskim odlukama pomogle Ruskinjama da prebrode krizu u prvom poluvremenu, posle čega su preokrenule rezultat i, konačno, pobedile.


Na stranu opravdano isključenje Marije Petrović na isteku 10. minuta, kada je u borbi za poziciju rukom udarila po licu suparnicu, ali kada su naše povele sa 9:8, usledilo je nekoliko problematičnih sudijskih odluka, kako što se tiče dvominutnih isključenja Srpkinja, tako i produžetaka statičnih napada Rusije.

To je, uz tri uzastopne bravure Poline Kapline na golu ruske selekcije, poljuljalo našu reprezentaciju, koje u poslednjoj trećini prvog poluvremena nisu dale nijedan gol, a primile sedam. 


Od tog šoka se Srpkinje nisu oporavile ni tokom velikog predaha, a kada je rival uvećao svoju prednost na +9 početkom drugog poluvremena, bio je to i kraj nadanja da se može do iznenađenja.

Tamara Radojević i Jovana Stojiljković su sa po četiri gola bile najefikasnije u našoj reprezentaciji, a Julija Managarova je, realizujući svih sedam šuteva, bila najefikasnija igračica ove utakmice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!