SRPSKA ATLETIČARKA JE NAJBOLJA NA PLANETI: Adriana Vilagoš osvojila zlato u bacanju koplja na juniorskom šampionatu sveta

Novosti online

19. 08. 2021. u 16:30

SRBIJA ima razloga da se raduje. Naša atletičarka Adriana Vilagoš osvojila je zlatnu medalju u Najrobiju u bacanju koplja na juniorskom prvenstvu sveta.

СРПСКА АТЛЕТИЧАРКА ЈЕ НАЈБОЉА НА ПЛАНЕТИ: Адриана Вилагош освојила злато у бацању копља на јуниорском шампионату света

FOTO: Goran Šljivić

Ona je obezbedila najviše mesto na pobedničkom postolju još u prvoj seriji kada je koplje bacila 61.46 m, što je ujedno i državni rekord.

Odličan hitac imala je i u četvrtoj seriji. Tada je koplje otišlo daleko 59.51 m. Sjajno je bacala tokom celog takmičenja i potpuno zasluženo se okitila najsjajnim odličjem.

Drugo mesto pripalo je Grkinji Elini Cenko čiji najbolji hitac je iznosio 57.91 m ostvaren u prvoj seriji.

Na poziciji tri našla se Kubanka Žizelina Bahar Rohas koja je u petoj seriji bacila 55.48 i to joj je bio najbolji rezultat.

Osvaj uspeh još više dobija na značaju ako se zna da je takmičenje prekinuto posle druge serije zbog tropske oluje u glavnom gradu Kenije.

Adriana Vilagoš je pokazala da ima svetlu budućnost i da srpska atletika može da se nada sjajnim rezultatima ove devojke i u seniorskoj konkurenciji.

Podsetimo, ona je nedavno postavila svetski rekord u bacanju koplja (teško 500 grama) za mlađe juniorke sa impresivnim rezultatom - 70.10 m. To je najbolji rezultat na svetu u konkurenciji mlađih juniorki.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NIKOLA JOVOVIĆ SE VRAĆA U RUSIJU: Naš trofejni odbojkaš posle godinu dana napušta Italiju