JAČANJE SPORTA NA JUGU ZEMLJE: Surdulica i Lebane u fokusu Sportskog saveza Srbije

Novosti online

13. 07. 2021. u 16:32

SPORTSKI savez Srbije nastavlja sa redovnim obilaskom svojih članica, teritorijalnih sportskih saveza. Ovoga puta na jugu Srbije upriličen je sastanak sa predstavnicima Surdulice i Lebana.

ЈАЧАЊЕ СПОРТА НА ЈУГУ ЗЕМЉЕ: Сурдулица и Лебане у фокусу Спортског савеза Србије

Foto: SSS

U Surdulici je generalni sekretar SSS Goran Marinković pohvalio rad lokalnog sportskog saveza koji se od ove godine priključio akciji Seoske igre Sportskig saveza Srbije i "Budi zdrava - vežbaj sa nama".

Najpre je organizovan sastanak sa predsednikom Sportskog saveza Surdulice Vladicom Nestorovićem i tehničkim sekretarom Davidom Mikićem u prostorijama saveza, a zatim i prijem kod predsednice opštine Surdulica Aleksandre Popović.

- Surdulica kao opština ulaže dosta u sport i zahvaljujući sportu su i postali prepoznatljivi širom Srbije. Drago mi je da lokalna samouorava i sportski savez odlično sarađuju, a rukovodstvo saveza ima zaista mnogo ideja koje sprovode u delo. Lepo je videti da pored fudbalskih imaju niz sportskih događaja, od odbojke na pesku, bazena, aktivnosti u parku, trka, boksa i utakmica kolektivnih sportova i zaista svako ko želi da se bavi sportom i rekreacijom u Surdulici to može. Od ove godine pokrenute su i dve akcije Sportskog saveza Srbije, Seoske igre koje su u prvoj godini okupile 7 ekipa, a ne smemo izostaviti ni besplatnu rekreaciju za žene "Budi zdrava - vežbaj sa nama" koja verujemo da će privući još veći broj dama i da će i ona biti uspešno sprovedena. Sportski savez Surdulice ima dobar tim, odličnu energiju i zato je i sportska ponuda veoma bogata - rekao je Marinković.

Još jedan sportski savez koji se trudi da što više pokrene ljude u opštini i promoviše sport i zdrav život je i Sportski savez opštine Lebane, gde je generalni sekretar Goran Marinković imao sastanak sa predsednikom opštine Lebane Ivanom Bogdanovićem, saradnicima i predstavnicima teritorijalnog sportskog saveza Draganom Cvetkovićem i Miroslavom Stošićem

- Zateko sam jednu mladu i ambicioznu ekipu, na čelu sa predsednikom opštine i svim ljudima okupljenim oko sporta i ne krijem zadovoljstvo što je to tako. Ova ekipa će uz našu pomoć sport u Lebanu dovesti do jednog zavidnog nivoa. Nadam se da će se uključiti u sve akcije koje SSS sprovodi, a već danas je bilo reči o organizaciji Seoskih igara SSS za 2022. godinu - rekao je Goran Marinković.

Predsednik opštine Lebane uručio je generalnom sekretaru Goranu Marinkoviću pehar i povelju Sportskom savezu Srbije za izuzetan doprinos.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)