SEOSKE IGRE MAČVE I POCERINE: Višeboj pet sela, pomoć u razvoju sporta

V. MITRIĆ

29. 06. 2021. u 18:04

SEOSKE igre Sportskog saveza Srbije odražane su na terenima Osnovne škole ”Stojan Novaković” na Letnjikovcu.

СЕОСКЕ ИГРЕ МАЧВЕ И ПОЦЕРИНЕ: Вишебој пет села, помоћ у развоју спорта

Foto: V: Mitrić

U igrama je učestvovalo pet sela, Gornja Vranjska, Zablaće, Pocerski Pričinović, Majur, Drenovac. Prema pravilima, svaka ekipa morala je da ima po 20 takmičara, od kojih pet su morale da budu žene. Takmičenja je bilo u deset disciplina, individualnim i kolektivnim sportovima. Otvaranju Seoskih igara, prisustvovao je i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

- Grad Šabac je grad sporta i sa velikim zadovoljstvom smo učestvovali. Na ovaj način čuva se tradicija, promoviše sport na selu, a mladi imaju priliku da se druže u prirodi i bave fizičkom aktivnošću. Takođe, unapređuje se sportska infrastruktura, jer pobednik na republičkom finalu dobija teren u selu pobednika. Zbog trenutne situacije u svetu, izuzetno nam je važno da svi takmičari budu zdravi. Iz tog razloga uveden je obavezan, besplatan lekarski pregledu - rekao je gradonačelnik Pajić.

On je istakao da će grad Šabac uvek podržati sve manifestacije koje promovišu mladost, sportski duh i zdrave stilove života.

- Težimo da naš grad bude Grad budućnosti - kazao je Pajić.

Seoske igre trajale su jedan dan, odnosno do popodnevnih sati, a njihov cilj je popularizacija sporta na selu, istakla je Marina Jovičić, PR Sportskog saveza Srbije.

- Naša želja je bila da oformimo takmičenje koje će povezati sve seoske mesne zajednice u Srbiji. Javile su se 24 mesne zajednice ove godine. U Šapcu postoji duga tradicija i nadam se da će vam se svideti novi format - kazala je Marina Jovičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri