UDOVIČIĆ: Sportska oprema uručena osnovnoj školi u Grockoj

Tanjug

08. 06. 2021. u 15:03

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić uručio je danas novu sportsku opremu i rekvizite osnovnoj školi "Mića Stojković" u Umčarima, u opštini Grocka i čestitao je ženskom rukometnom timu te škole na osvojenom prvom mestu na republičkom takmičenju.

УДОВИЧИЋ: Спортска опрема уручена основној школи у Гроцкој

FOTO: MOS

Udovičić je opremu - dva gola za rukomet, mrežu za odbojku, tablu za košarku, 40 lopti za različite sportove, uručio u okviru akcije za opremanje školskih fiskulturnih sala.

- Važno je omogućiti svoj deci da se ravnopravno takmiče, da promovišemo sve sportove i privučemo što veći broj dece u sistem školskog sporta. Velika je stvar da škola iz Grocke, odnosno iz Umčara ima prvaka na republičkom takmičenju u rukometu, rekao je Udovičić.

Ministar ukazuje na to da su upravo fiskulturne sale mesta gde deca zavole sport i shvate značaj fizičkog obrazovanja i bavljenja rekreativnim sportom.

- Fiskulturne sale su mesta gde stasaju budući šampioni, rekao je Udovičić i naveo da Ministarstvo kroz obnavljanje sportskih rekvizita pokušava da kod najmlađih razvije ljubav prema sportu a profesore motiviše da kvalitetnije i na bolji način obavljaju svoj posao.

Ističe da je Ministarstvu cilj da stigne do svake škole u Srbiji, odnosno da se ne pravi razlika između škola u velikim i malim mestima.

Prema njegovim rečima, danas se u sistemu školskog sporta nalazi 170.000 đaka, dok je samo pre pet godina bilo svega 85.000.

Kako kaže, težnja Ministarstva je da se omogući građanima, a pogotovu deci da se besplatno bave sportom.

Direktor škole "Mića Stojković" Vladimir Bokić izrazio je zadovoljstvo donacijom i naveo da će opremu koristiti ne samo ta škola vec i izdvojena odeljenja u četiri okolna sela - Dražnju, Pudarcima, Kamendolu i Živkovcu.

- Deci je omogućeno da se bave sportom, što je glavni cilj nakon obrazovanja, kazao je Bokić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)