GRADIMO TEMELJE ZA GENERACIJE: Udovičić potpisao ugovore sa predstavnicima lokalnih samouprava i udruženjima za realizaciju 96 projekata

Novosti online

28. 05. 2021. u 17:39

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić danas je potpisao ugovore sa predstavnicima lokalnih samouprava i udruženjima za realizaciju 96 projekata usmerenih ka ostvarivanju svih devet ciljeva Nacionalne strategije za mlade.

ГРАДИМО ТЕМЕЉЕ ЗА ГЕНЕРАЦИЈЕ: Удовичић потписао уговоре са представницима локалних самоуправа и удружењима за реализацију 96 пројеката

Foto: MOS

Kroz aktivnosti Ministarstva omladine i sporta i saradnju sa međunarodnim partnerima, u prethodnih pet godina, zaposlilo se ili samozaposlilo preko 3.500 mladih, a više od 30.000 mladih bilo je na obukama za povećanje zapošljivosti, upravljanje karijerom i stručnim praksama.

- Čestitam svima početak novog ciklusa saradnje na ostvarenju ciljeva omladinske politike i drago mi je da ovako važan poduhvat započinjemo u nedelji kada i cela Evropa obeležava Evropsku nedelju mladih, ove godine sa temom ,,Naša budućnost u našim rukama”. Kroz ove projekte, delimo zajedničku viziju budućnosti, u kojoj svi dajemo svoj maksimum i na svakodnevnom nivou ovo društvo činimo boljim. Kroz povezivanje mladih na regionalnom i globalnom nivou, kroz različite vidove edukacija i informisanja, sa ciljem neprestanog usavršavanja mladih, stvaramo jednu veliku porodicu, u kojoj zajedno rastemo, napredujemo i otvaramo se ka svetu novih ideja i inicijativa - naveo je ministar Udovičić.

Samo tako, dodao je, gradimo temelje za nove generacije, za novu decu koja će za najbolje primere imati ljude iz svog najbližeg okruženja.

- Svi uspešni projekti započinju dobrom idejom, a snaga i karakter se pokazaju prilikom realizacije, kada svoju ideju pretvaramo u delo. Ministarstvo omladine i sporta je tu da taj proces od dobre ideje do krajnje realizacije podrži i motiviše sve one koji misle da je nešto nedostižno da istraju, jer krajnji rezultat je nešto čime ćemo se svi ponositi - izjavio je ministar Udovičić.

Ministarstvo omladine i sporta je za stimulisanje različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih i razvoj i sprovođenje omladinske politike obezbedilo preko 240 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)