VERENIK MILICE MANDIĆ OTKRIO DA JE POVREĐENA OTIŠLA U TOKIO: Doživela je rupturu mišića 25 dana pre početka Igara

Novosti online

27. 07. 2021. u 17:25

MILICA Mandić oduševila je Srbiju. Naša sjajna tekvondistkinja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, a tome koliko je bilo teško doći do najsjajnijeg odličja govorio je njen verenik Marko Đuričić.

ВЕРЕНИК МИЛИЦЕ МАНДИЋ ОТКРИО ДА ЈЕ ПОВРЕЂЕНА ОТИШЛА У ТОКИО: Доживела је руптуру мишића 25 дана пре почетка Игара

Foto: N.Paraušić

On je u razgovoru za "RTS" otkrio kako je sve izgledalo iza kulisa.

- Žao mi je što nije mogla da skine masku i da vidite tu emociju. Svi smo bili preponosni. Sve nas je učinila ponosnim. Svako ko je gledao njene borbe je slao pozitivnu energiju. Nisam spavao noćas, bio je plan da spavamo i da se probudimo da gledamo mečeve. Mi nismo uspeli, ona je uspela da se izbori sa tim i da odspava - rekao je Đuričić.

Marko Đuričić: Milica Mandić je u Tokio došla povređena

Marko je izneo i informaciju da je Milica u prestonicu zemlje izlazećeg sunca otišla povređena.

- Svi u klubu smo gledali sa trenerima mečeve. Meni je danas gledanje njenih borba bilo teže od bilo koje moje borbe. Takmičio sam se na Svetskom prvenstvu, izlazio sam na borilište sa najboljima. Spremamo se, dođemo, ulazimo na tatami i borimo se. Ta trema i pritisak prestaje kada uđemo. Sada kada ne možeš da utičeš, a znaš kroz šta je sve prošla. Ona je uz sve to imala teške trenutke i veliku tenziju tokom priprema. Doživela je povredu pre 25 dana. U pitanju je mišić zadnje lože, došlo je do rupture na tom mišiću.

Nije bilo nimalo lako postići ovakav uspeh, posebno ako se zna da je bila povređena i u Londonu. Tada je pre devet godina osvojila prvo zlato na najvećoj sportskoj smotri.

- Najbitnije je kako će psihički da podnese to. Bila je u neverovatnoj formi, kondicioni trener, psiholog, trener Gale, svi su odradili svoj deo posla i onda se desi to. Jedan nezgodan pokret. Sve to je izdržala. Trenirala je slabijim intenzitetom, a pored dva treninga i istezanja je morala da ide na tri terapije kako bi sve to sanirala.

On je naglasio da je Milica Mandić bila spremna za uspeh i prošle godine, ali su Igre pomerene zbog virusa korona.

- Nije bio strah kada je došlo do odlaganja, već je bilo razočarenje zbog priprema i svega. Imala je taj ciklus pre godinu dana. Radila je sve te turnire, to obaranje, dizanje forme, turniri. Kalendar takmičenja je dug. Ne stigne da se odmori, takav je tempo.

ŠAMPIONKA Milica Mandić posle pobede u finalu Olimpijskih igara/FOTO: AP/Tanjug

Zbog probleman sa virusom korona morali su da smišljaju način kako da treniraju.

- Snalazili smo se, kačili smo i po društvenim mrežama, mi smo našli neki naš sparing na terasi. Od raspoloženja je zavisio broj treninga. Ja sam služio da me bije i da dobijem batine. Bio je uglavnom lagani sparing, pa tu onda dođe do nekog jačeg udarca, pa je tešim, onda sledeća akcija, ona mi vrati, pa me teši. Mnogo udaraca sam morao da dobijem.

Milica je tokom davanja izjave za "RTS" istakla da postoji šansa da je vidimo i na Igrama u Parizu 2024. godine. Ipak, njen verenik još uvek ne zna da li će se to desiti.

- Teško je ostaviti nešto čime se baviš celog života, toliko emocija, staviš sve u jedan cilj. Teški momenti za svakog sportistu, posebno za borca. Taj adrenalin i sve to se vraća posle jednog perioda. Moji motivi su bili veći od olimpijskog zlata, da osvojim Milicu. Od 2017. godine se konstantno vraćam, završio sam karijeru posle Svetskog prvenstva tada, pa sam pre tri meseca bio na državnom prvenstvu i osvojio. Milica je učinila sve nas ponosnim i mnogo dece će početi da trenira zbog nje. I naravno želim da pozdravim sve u klubu "Galeb", svi su bili deo ove priče i da čestitam treneru Joviću koji je postao najtrofejniji ženski trener na svetu sa četiri medalje - zaključio je Marko Đuričić.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)