ZVEREV PRETI ĐOKOVIĆU: Cilj mi je da donesem Nemačkoj zlato u Tokiju

Novosti online

19. 07. 2021. u 08:25

Nemački teniser Aleksandar Zverev pun je samopouzdanja pred predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

ЗВЕРЕВ ПРЕТИ ЂОКОВИЋУ: Циљ ми је да донесем Немачкој злато у Токију

FOTO: Tanjug/AP

S obzirom na to da su od Tokija odustali brojni veliki teniski asovi, na čelu sa Rafaelom Nadalom, Rodžerom Federerom, Dominikom Timom i od nedelje – Mateom Beretinijem, Zverev će biti jedan od onih koji će s pravom moći da se nadaju završnici turnira.

Ipak, njegovu igru je pre nekoliko dana kritikovao Boris Beker, nekadašnji trener Novaka Đokovića.

„Zverev recimo pravi takvu grešku. Novak čak nije ni igrao najbolji tenis i svejedno je osvojio Vimbldon. To pokazuje da nema samo plan A, već i B, C ili D. Kod mnogih drugih je to veliki nedostatak jer imaju jedan sistem i ako to ne radi, brzo idu kući“, rekao je tada Beker.

Saša, koji do sada ima dve pobede iz osam mečeva protiv najboljeg tenisera planete, smatra da će imati realnu šansu za treći trijumf u Japanu.

„Uvek mislim da sam spreman da se suprotstavim Đokoviću. Protiv njega morate da imate inicijativu u razmenama“ rekao je Zverev.

Nije ostao dužan ni Bekeru, koji se osvrnuo na činjenicu da i Zverev, poput ostalih mlađih igrača, nema „plan B“ kada osnovni sistem igre zataji.

„Boris i ja se znamo više godina, dobro znamo šta mislimo jedan o drugom. Znam šta on misli i nisam iznenađen, ali me to ne interesuje. Cilj mi je da donesem zlato Nemačkoj na Olimpijskim igrama i naporno radim za to“, istakao je Zverev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije