ZVANIČNO: BEZ GLEDALACA U TOKIJU! Vanredno stanje tokom Igara

V. N.

08. 07. 2021. u 16:21

EPIDEMIOLOŠKA situacija se pogoršava u Japanu. Dve nedelje pred početak Olimpijskih igara, u prestonici Tokiju zbog opasnosti od povećanja broja zaraženih virusom korona uvedeno je vanredo stanje koje na snagu stupa u ponedeljak.

ЗВАНИЧНО: БЕЗ ГЛЕДАЛАЦА У ТОКИЈУ! Ванредно стање током Игара

Foto: EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

U Tokio je već doputovao i predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah, a premijer Japana Jošide Suga je proglasio vanredno stanje, koje će trajati do 22. avgusta, uz podsećanje da će Igre trajati od 23. jula do 8. avgusta.

- Uzimajući u obzir uticaj delta soja virusa korona, moramo da pojačamo mere prevencije kako bismo sprečili širenje virusa širom zemlje - rekao je Suga.

Interesantno je da je Tomas Bah uporno izbegavao novinare na aerodromu u Tokiju, sa kojeg se odmah uputio u prostorije MOK. Kako je ranije najavljeno, on će puna tri dana provesti u izolaciji.

Još ranije se znalo da je navijačima iz inostranstva zabranjen dolazak na Igre. Pre dve nedelje objavljeno je da će borilišta biti popunjena do 50 odsto kapaciteta samo domaćim navijačima, međutim od toga nema ništa, pošto je vlada Japana juče donela odluku da na takmičenja neće moći da dođe publika.

Prema najnovijim vestima, juče je u Tokiju zabeleženo novih 896 slučajeva zaraze kovidom 19. Inače, u Japanu je do sada registrovano oko 810.000 slučajeva, a od posledica virusa umrlo je gotovo 14.900 osoba, a samo 15 odsto japanskog stanovništva je potpuno vakcinisano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TAKO KLINCI RASKIDAJU VEZE: Predsednik Napretka opleo po bivšem treneru