LIGAŠKI DEO EVROLIGE U NAJVAŽNIJOJ ETAPI Srpska sedmorka blizu plej-ofa

G. K.

06. 03. 2021. u 16:36

NAJJAČE košarkaško takmičenje u Evropi bliži se kraju regularnog dela, jer je ostalo da se odigra još samo šest kola pre nego što osam najboljih timova nastavi takmičenje u nokaut fazi.

ЛИГАШКИ ДЕО ЕВРОЛИГЕ У НАЈВАЖНИЈОЈ ЕТАПИ Српска седморка близу плеј-офа

Foto: Nebojsa Parausic

Za jedinog srpskog predstavnika, Crvenu zvezdu, će ono biti okončano na neslavan način, pošto crveno-beli zauzimaju pretposlednju poziciju na tabeli, daleko od šanse za doigravanje.

Međutim za ostale srpske igrače koji igraju u inostranim klubovima ovosezonska liga daleko je uspešnija, pošto se čak sedmorica od ukupno osmorice košarkaša sa svojim timovima nalaze u prilici da nastave takmičenje u četvrfinalu Evrolige.

Da budemo još precizniji, čak petorica njih se trenutno nalaze unutar prvih osam pozicija na tabeli, dok su dvojica blizu te linije, a samo jedan daleko od nje.

Najviše pozicioniran je Nikola Milutinov sa svojim CSKA, koji drži poziciju dva i siguran je protagonista i u sledećoj fazi. Nesrećna okolnost je pak da stameni centar zbog povrede ramena neće moći da pomogne svojim saigračima u nastavku sezone.

Treće mesto drži Olimpija iz Milana, za koju već dugi niz godina igra Vladimir Micov, dok je na četvrtoj poziciji Bajern Vladimira Lučića. U prvih osam su i dva turska predstavnika - Efes i Fener - čije su udarne violine Vasilije Micić i Marko Gudurić.

Na poziciji 11, ali sa samo dve pobede manje od ekipe Zenita, koja se nalazi na poslednjem mestu koje vodi u doigravanje, nalazi se španska Valensija, čije boje brane dvojica naših igrača, Nikola Kalinić i Vanja Marinković, i njihove šanse da se nađu u borbi za trofej nisu izgubljene.

Jedini koji je izgubio sve šanse je Nemanja Nedović iz Panatinaikosa, s obzirom na to da se grčki velikan sa samo devet pobeda nalazi na trećoj poziciji od dna.

SAMO NAŠIMA DVE MVP NAGRADE

DOMINACIJA naših košarkaša vidljiva je i u pojedinačnim parametrima. Zasad je podeljeno pet nagrada za MVP meseca, a igrači iz Srbije su se njome jedini okitili dva puta - Nikola Milutinov za decembar i Nikola Kalinić za februar, dok su ostali laureati bili Majk Džejms (SAD), Jan Veseli (Češka) i Marius Grigonis (Litvanija).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!