EVO ZBOG ČEGA JE TRINKIJERI TUŽIO CRNO-BELE: Kada vide kakvu su grešku napravili čelnici Partizana, navijačima iz Humske neće biti dobro

Novosti online

01. 03. 2021. u 08:38

TRAGOM vesti koju je prvi objavio Mocartsport – da je Andrea Trinkijeri tužio Partizan, a posebno da uz dugovanja iz prethodne, traži i isplatu i aktuelne sezone, iako je već nekoliko meseci na drugom radnom mestu – u Bajernu, zahtevala je malo dublje „grebanje“.

ЕВО ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ ТРИНКИЈЕРИ ТУЖИО ЦРНО-БЕЛЕ: Када виде какву су грешку направили челници Партизана, навијачима из Хумске неће бити добро

Andrea Trinkijeri foto: N. P.

Kako saznaje Sportski žurnal, tužbu je u ime nekadašnjeg trenera Partizana podnela menadžerska agencija iz Amerike koja ga zastupa, a sve zbog nepoštovanja ugovora.

Naime, u ugovoru koji su potpisali Trinkijeri i Partizan, u jednoj od stavki stoji i da se klub iz Humske obavezuje da plati i porez u Italiji, čiji je Trinkijeri stanovnik i gde je dužan da plati porez. Kao i da će, ukoliko Partizan to ne uradi do određenog roka, biti aktivirna potraživanja iz treće godine ugovora.

Upravo to se i desilo. Partizan u dogovorenom roku nije platio deo poreza, a samim tim klauzula iz ugovora se automatski aktivirala.

I sada su crno-beli u situaciji da moraju da isplate ceo ugovor Trinkijeriju, iako on odavno nije trener Partizana.

Podsećanja radi, iskusni italijanski stručnjak u Humsku je stigao novembra 2018, kada je zamenio Nenada Čanka i potpisao trogodišnji ugovor.

U prvoj sezoni osvojio je Kup Radivoja Koraća, igrao majstoricu polufinala ABA lige, protiv Crvene zvezde i finale domaćeg šampionata, takođe protiv večitog rivala.

U drugoj sezoni selektirao je tim po svom ukusu, crno-beli su igrali sjajno. Odbrani Kup Koraća, ligaški deo ABA lige završili na prvom mestu, a obezbedili i prednost domaćeg terena u plej-ofu Evrokupa. Međutim sezona je prekinuta, a uskoro i saradnja Trinkijerija i Partizana.

Nekadašnji saradnici rastali su se sa lepim rečima. Ali, sada smo svedoci „produženog eha“ tog rastanka.

Kako saznaje Mocartsport, Trinkijeri je za prošlu i ovu sezonu od Partizana zatražio 700.000 evra preko BAT–a.

(Sportski žurnal)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUTALNO POJAČANJE U HUMSKOJ! Partizan dovodi fenomenalnog NBA šutera