LONČARA KOŠTALA LOŠA SELEKCIJA Svetli momenti osvajanje tri trofeja i angažovanje Trinkijerija

G. KELIĆ

05. 02. 2021. u 19:01

NASTAVLjAJU se odlasci iz crno-belog tabora, samo što ovoga puta nije u pitanju igrački kadar, već stručni.

ЛОНЧАРА КОШТАЛА ЛОША СЕЛЕКЦИЈА Светли моменти освајање три трофеја и ангажовање Тринкијерија

Foto: Nebojsa Parausic

Nikola Lončar nije više sportski direktor Partizana, s kim su crno-beli juče i zvanično raskinuli saradnju. - Klub se Lončaru zahvaljuje na svemu što je učinio sa pozicije sportskog direktora u proteklom periodu i želi mu puno sreće u nastavku karijere - saopštili su crno-beli.

Lončar je na mesto sportskog direktora došao juna 2018. godine. Od tada, crno-beli su osvojili dva Kupa "Radivoj Korać" i jedan ABA Superkup, a na mestu trenera su se smenjivali Nenad Čanak, Andrea Trinkijeri, Vlado Šćepanović i Saša Filipovski.

Nema nikakve dileme da je člana trofejne generacije Partizana iz 1992. koja je osvojila Evroligu, posla stajala loša selekcija igračkog kadra i angažovanje pogrešnih pojačanja pred početak tekuće takmičarske godine. Ove sezone su redove crno-belih već napustili Stefan Janković, Nemanja Gordić, Brajan Angola, Kodi Miler Mekintajer, dok je i Erik Mika u nekoliko navrata bio pred odlaskom, s obzirom na to da nikako nije oduševio svojim izdanjima.

Ruku na srce, treba biti pošten pa istaći i svetle trenutke u Lončarovom radu. Bilo je nekoliko veoma dobrih poteza za to vreme. Za trenera je doveden Andrea Trinkijeri, odlične kupovine su bili Kori Volden, Markus Pejdž, dok je iz druge italijanske lige kao zec iz šešira izvučen anonimni Vil Mozli. Međutim, otkazu je "kumovala" i pandemija korone zbog koje su Partizanu na startu aktuelne sezone kola krenula nizbrdo. Kada je tako, danak moraju da plate odgovorni. Prvo je sa mesta šefa stručnog štaba otišao Vlado Šćepanović, dok je sada na red stigao Lončar.

DANAS PROTIV IGOKEE

KOŠARKAŠI Partizana će večeras u Hali sportova "Ranko Žeravica" (19.00) u 18. kolu ABA lige ugostiti ekipu Igokee. U dobrom su raspoloženju, pošto su u sredu ostvarili veoma značajnu pobedu nad Lokomotivom u Evrokupu.

- Prošla utakmica nam je uzela mnogo energije, jer nije lako vratiti se sa 18 poena zaostatka i pobediti. Sada je važno sakupiti snagu i pametno se pripremiti za vrlo neugodnu ekipu Igokee, koja igra sa velikim samopouzdanjem - istakao je trener crno-belih Sašo Filipovski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu