SVI DOBRI, PETRUŠEV KLASA Dejan Milojević za "Novosti" govori o iskustvu sa reprezentacijom u Gruziji

G. KELIĆ

26. 02. 2021. u 19:48

DEJAN Milojević posebno će pamtiti poslednji kvalifikacioni "prozor" u gruzijskoj prestonici Tbilisiju, gde je upravo pod njegovom komandom košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivom partijom savladala selekciju domaćina i tako zvanično osigurala plasman na kontinentalni šampionat, koji će se iduće godine održati u četiri zemlje.

СВИ ДОБРИ, ПЕТРУШЕВ КЛАСА Дејан Милојевић за Новости говори о искуству са репрезентацијом у Грузији

FOTO: FIBA

Međutim, mladi trenerski stručnjak nije imao mnogo vremena za analizu učinjenog prošlog vikenda.

Na dnevni red pristižu klupske obaveze u ekipi Budućnosti, sa kojom nastavlja borbe u regionalnom takmičenju i Evrokupu.

- Nema predaha, odmah se svi vraćamo obavezama u svojim klubovima - napominje odmah na početku telefonskog razgovora iz Podgorice za "Novosti" Milojević.

Osvrt na učinjeno na klupi nacionalnog tima izaziva zadovoljstvo kod našeg trenera.

- Ono najbitnije je ispunjeno, a to je plasman na Evropsko prvenstvo. Došli smo u Gruziju po dve pobede i ostvarili ih. S obzirom na sve okolnosti u kojima su se igrale ove kvalifikacije, zadovoljan sam, a i sve je mnogo lakše kada pored sebe imam toliko kvalitetnih igrača. Momci su odigrali odlično, svi su se podredili zajedničkom cilju, a moram da istaknem da je nama bilo najteže, jer ako pogledate, mi smo svaki novi prozor imali drugu reprezentaciju. Kod ostalih ekipa to nije bilo tako. One su bile uigranije od nas, pošto su na okupu već duže vreme i bolje se poznaju. Zato je naš uspeh još veći.

Pomoćnik u stručnom štabu Igora Kokoškova nije hteo preterano da ističe individualne učinke pojedinih igrača, već je podvukao značaj kolektiva.

- Ne bih stvarno nikog izdvajao. Slažem se da je Filip (Petrušev) odigrao izvanredno, ali mene to uopšte ne čudi. Jasno je o kakvom je igraču reč i koliki potencijal on ima. Radi se o jednom vanserijskom košarkašu, koji igra sa neverovatnom lakoćom. Međutim, i svi drugi su bili na visini zadatka, primera radi, Marko Luković je protiv Švajcarske odigrao izuzetnu rolu.

NE OSEĆAM NIKAKAV PRITISAK

BUDUĆNOST sigurno očekuje velike stvari od Milojevića, s obzirom na to kakav je veliki trag ostavio u Podgorici u igračkim danima.

- Svestan sam očekivanja, ali ama baš nimalo ne osećam pritisak. Znam i obećavam da ću dati svoj maksimum, a za šta će to biti dovoljno na kraju sezone, videćemo - ističe čovek koji nikada u svojoj karijeri nije znao ni za šta sem upravo za maksimum.

Tu su i klupske teme i komentar na pomalo neočekivanu odluku da usred sezone preuzmete klupu Budućnosti.

- Iskreno, vrlo brzo je postignut dogovor. Čim je Petar Mijović napustio klub, čelnici Budućnosti su stupili u kontakt sa mnom i mogu da kažem da smo se veoma brzo dogovorili. Prosto, svi naši planovi i ambicije su se poklopile i kad je tako, onda je lako. Znam da to možda i nije toliko popularna odluka kod trenera da usred sezone preuzimaju ekipu, ali to je naša realnost. Pritom, ljudi iz kluba su veoma korektni prema meni i razumeju moje prioritete i želju da odem u NBA ligu, pa je tako i ubačena izlazna klauzula u ugovor. Ali, to nipošto ne umanjuje moju posvećenost klubu - naglasio je nekada stameni centar.

MEGA SA RAZLOGOM U VRHU

NEKADAŠNjI trener Mege je iskoristio priliku da pohvali rezultate svog bivšeg kluba.

- Mega je oformila odličnu ekipu, dobra selekcija sa mnogo talenta, odlično ukomponovana i sjajno je vodi Vlada Jovanović. Popunjeni su na svim pozicijama i sa razlogom su tu gde jesu. Mislim da treba da se nađu u plej-ofu ABA lige - kaže Milojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za kraljevsku krunu (VIDEO)