PORAZ CRVENE ZVEZDE: Imaju za čime da žale crveno-beli, Asvel zasluženo slavio u neizvesnoj završnici!

A. Ilić

29. 01. 2021. u 20:15 >> 22:31

KOŠARKAŠI Crvene zvezde dočekali su Asvel u 23. kolu Evrolige.

ПОРАЗ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ: Имају за чиме да жале црвено-бели, Асвел заслужено славио у неизвесној завршници!

FOTO: KK Crvena zvezda/Tviter

U uzbudljivom meču neizvesna završnica pripala je košarkašima Asvela. Pet sekundi pre kraja Noris Kol je sa "penala" pogodio za 78:81.  Promašaj Lojda za tri. 

Dobro je zvezda otvorila meč. Obe ekipe raspoloženo su šuterski ušle u meč. Sa dva skoka i šest poena u dresu Zvezde odlično je počeo Lendri Noko. Nakon četiri minuta bilo je 14:14. Usledila je serija Crvene zvezde i prednost 19:15, ipak je Zvezda ispustila prednost i nakon 10 minuta imali su dva poena zaostatka 23:25. 

U drugoj četvrtini igra Zvezde se raspala. Imali su tokom većeg dela gosti dvocifrenu prednost, a faulovi u napadu bili su glavobolja za domaćina. Tri minuta pred kraj deonice Asvel je imao prednost 45:32, a onda je usledila serija Zvezde od 8:0 za prihvatljiviji zaostatak. 38:45. Francuzi su u obe četvrtine igrali kao opčinjeni, pogađali su moguće i nemoguće. 

Dobro je Zvezda otvorila treču četvrtinu, poenima Lojda spustili su se na minus pet, ali su odmah dozvolil Norisu Kolu da pogodi devetu trojku Asvela. Pogađali su igrači francuskog tima šta god su želeli, ali je usledila odlična odbrana Rita, a u narednom napadu i Noka, te se Zvezda 10 poenom Noka sa druge strane vraćaju u meč. Nakon lakih poena Lazića usledila je i loša reakcija u odbrani, te gosti ponovo dolaze do 48:55. U poslednjem minutu Zvezda konačno dolazi do igre i treću četvrtinu završavaju domaći igrači zaostatkom 56:57. 

Odmah na početku poslednje deonice Zvezda dolazi do preokreta, a nakon toga usledila je rezultatska klackalica. Igrali su Dobrić i Noris Kol odlično, a rezultatska klackalica viđena je u tom periodu. Šuterski obračun Kola i Voldena u poslednjim minutima, neizvesna igra je viđena, u svakom napadu timovi su se smenjivali u vođstvu. Lojd je pokušao dvadeset i pet sekundi pre kraja, odbranili su se gosti. Ofanzivni skok gostiju. Pogodio je Kol u završnici. Pet sekundi pre kraja, Zvezda ima tri poena minusa 75:78. Francuzi su na kraju slavili 78:81. 

Crvena zvezda – ASVEL 78:81 (23:25, 15:20, 18:12) 

Dvorana: “Aleksandar Nikolić”, Beograd

CRVENA ZVEZDA: Hol 2, Volden 17, Lojd 8, Davidovac 6, Lazić 3, Rit 4, Radanov, Dobrić 17, Jagodić Kuridža, Kuzmić 9, Noko 12, Kolom. 

ASVEL: Kaudi 6, Lakomb, Diot 14, Fal 4, Noua 12, Hejs, Bako 3, Lajti 5, Hauard 7, Jabusel, Kol 22, Strazel 8.  

ČETVRTA ČETVRTINA

40.  MINUT - Promašio je Dobrić, a odmah je uspeo da uhvati i skok u napadu. Čvrsta odbrana gostiju pokušao je Lojd, nije uspeo. Promašio je Lojd, Nua je ispred igrača Zvezde ugrabio loptu. Kol pogađa sa penala. Pet sekundi ima Zvezda za napad pri rezultatu 78:81. Promašio je Lojd za tri , uhvatio je potom loptu, došla je ponovo lopta do njega, a promašio je i drugi put. 

39. MINUT - Volden vraća poene, uz odgovor Kola. 

37. MINUT - Trinaesti poen Voldena, Amerikanac pogađa trojku. Fal pogađa preko Noka.  74:75. Novi poeni Voldena. Igra se brzi tempo, ne troše gosti mnogo vremena. Pogađa Kol. 

36. MINUT - Nova trojka Dobrića, odgovorio je Nua sa druge strane. Pokušao je u narednom napadu Noko biva izblokiran. Kol preko Voldena pogađa za 72:73. 

35. MINUT - Dobra odbrana Rita i faul u napadu. Pokušao je Lojd u mismeč situaciji, bio je izblokiran. Odigrali su Volden i Noko pik, zakucavanje centra Zvezde. 

34. MINUT - Težak šut pogodio je Ognjen Dobrić, trojka Zvezde, odmah odgovara odlični Kol dvojkom uz faul 63:64. Preuzeo je Ognjen dobrić odgovornost, novi poeni za crveno-bele. 

33. MINUT - Promašio je Kuzmić nakon proigravanja Hola, pokušao je iza leđa odbrane da poentira, ali mu je zasmeto defanzivac Asvela. Sa druge strane Noris Kol sa penala vraća prednost gostima. Igra se koš za koš. 

32. MINUT - Mnogo neverovatnih šuteva pogodio je Asvel, sada je odgovorio Duop Rit koji uprkos odličnoj odbrani pogađa. 

31. MINUT - Konačno vodi Crvena zvezda 58:57. 

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Konačno domaćin ispod "magičnih" -5. Poenima Lengstona Hola dolazi Zvzeda do 54:57. Usledila je odblična odbrana Zvezde, i iz drugog pokušaja Kuzmić spušta na 56:57. 

29. MINUT - Čini se da kad god Zvezda ima priliku da se vrati usledi neka nerezonska greška, tako su sada crveno-beli dozvolili da istekne napad. Ipa krade Dobrić loptu, a gosti dobrom odbranom šalju loptu u aut. Dobar napad Davidovca, uspeo je da pobegne čuvaru i poentira na "drugi obruč". 

27. MINUT - Razigrao se Noris Kol, to je bio veliki problem za Zvezdu. Lojd, Rit i Volden su u ovom delu pogađali, ipak prednost za goste 48:55. Odličan Lazić, ponovo je Zvezda na pet poena. Kapiten Zvezde potom je izašao, ap prostor koristi Vilijam Hauard za lake poene. 

24. MINUT - Lendri Noko ubacuje svoj 10 poen odlično ga je proigrao Lojd, i nova blokada, ovoga puta Noka. Sa druge strane snašao se odlično Rit. 

23. MINUT - Odlična odbrana Zvezde i blokada Lajtija od strane Rita. 

22. MINUT - Neverovatno šutersko veče Asvela. Odlično je Rit odigrao odbranu, a iz pomalo neverovatne situacije Kaudi ubacuje uz zvuk sirene. Novim poenima Kola održava francuski tim deset poena. 

21. MINUT - Džordan Lojd svojim šestim poenom otvara treću deonicu. Zvezda se spustila na -5, a zaboravljen je bio Noris Kol koji upisuje novu trojku za Asvel. Agresivno se brane gosti, a Ognjen Dobrić upisao je faul u napadu. 

DRUGA ČETVRTINA 

20. MINUT - Dobrić sa linije penala spušta zvezdin zaostatak nakon tri bacanja na 38:45. Zvezdina serija 8:0. 

17. MINUT - Zvezda konačno dolazi do lakih poena. Kori Volden je uspeo da pogodi uz faul Kaudija i smanji razliku na 13 poena, 45:32.

15. MINUT - Plej Zvezde je prošao kroz odbranu ali je ispod koša izblokiran od strane Bakoa, pokušao je da ukrade loptu ali je tom prilikom dobio jak udarac u vilicu. Zvezda nije uspela da dođe do poena, ali jeste Asvel i to prvo preko Hauarda za tri, potom i preko Nue sa poludistace, pa Asvel ima 11 poena viška, 40:29.

13. MINUT - Borbena igra Zvezde, požrtvovani Lazić došao je do lopte, poslao je do Dobrića koji postiže trojku , Strazel ponovo odgovara 28:31. Osmi poen omalenog košarkaša Asvela u drugoj deonici. 

11. MINUT - Pogotkom Davidovca nakon Crveno-beli počeli su drugu deonicu. Kolom pokušava za tri, težak promašaj beka crveno-belih. Strazel odgovara novom trojkom. 

PRVA ČETVRTINA 

10. MINUT - Izgubio je Lojd loptu, te Asvel prvi put dolazi do vođstva 23:25. Nova izgubljena lopta za Zvezdu.  Poslednji napad u deonici imao je gost, Strazel je pokušao da baci lob pas, odbranila se Zvezda. 

9. MINUT - Dobrić se okuražio, dobio je udarac u lice, ali se brzo podigao košarkaš Zvezde. Odmah sa druge strane napravio je Hauard faul u napadu. Do četvrtog poena dolazi Džordan Lojd. Odgovorio je Nua trojkom 

6. MINUT - Crvena zvezda ima prednost 19:15, zategli su domaći odbranu, a gosti koji su do sada ubacili gotovo sve što su želeli ušli su u seriju promašaja. Diop je trojkom razbio loš period gostiju. Problem za crveno-bele jeste i drugi uzastopni faul u napadu Ognjena Kuzmića. 

5. MINUT - Pokušao je Kuzmić, promašio je, ali je takođe uhvatio skok u napadu i iz druge poentirao. 

4. MINUT - Dobra igra Crvene zvezde u napadu, uspešan je Volden, ali i Lojd, sa druge strane parira šuterski francuski tim. 14:14. 

2. MINUT - Dva skoka Noka u napadu na početku utakmice. Ujedno je Zvezdin centar pogodio šest vezanih poena za 6:7.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna